Χαλάει ο καιρός με καταιγίδες και χαλάζι το επόμενο 48ωρο - Η προειδοποίηση της Περιφέρειας Αττικής

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι που θα εκδηλωθούν από σήμερα. Προειδοποίηση εξέδωσε και η Περιφέρεια Αττικής.

Προειδοποίηση για την επιδείνωση του καιρού σήμερα, Δευτέρα, εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.
Επικαλούμενη το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, η Περιφέρεια υπενθυμίζει ότι αναμένονται σήμερα βροχές, καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν, άλλωστε, και περιοχές στην Αττική.
Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Παράλληλα, η Περιφέρεια καλεί τους πολίτες να παρακολουθούν και να ενημερώνονται για τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα πλήξει την Αττική από τις προμεσημβρινές ώρες και αναμένεται να εξασθενήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία
Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είχε εκδώσει την Κυριακή η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, βροχές, καταιγίδες και πιθανόν χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν από σήμερα το πρωί σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Σποράδες.

Τα φαινόμενα θα πλήξουν από τις προμεσημβρινές ώρες τις εξής περιοχές: Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά, Αττική, Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία.

Από το απόγευμα, η κακοκαιρία θα επεκταθεί στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία
Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται, σύμφωνα με την ΕΜΥ, να εξασθενήσουν από το βράδυ της Δευτέρας σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κακοκαιρία θα υποχωρήσει σε ανατολική Στερεά, Αττική και Κυκλάδες.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα φαινόμενα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Τρίτης σε: τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, βόρεια Εύβοια, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα από το απόγευμα της Τρίτης.
Καλλιάνος: Από Θεσσαλία και νοτιότερα θα υπάρξουν προβλήματα από πλημμύρες
Η κακοκαιρία θα φέρει βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ανέφερε και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτηση στο Facebook.

Ο κ. Καλλιάνος προειδοποίησε επίσης για αρκετά μεγάλα ύψη βροχής στην Αττική, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στα ηπειρωτικά, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα από πλημμύρες, πρόσθεσε ο μετεωρολόγος. Έντονες θα είναι οι βροχές και καταιγίδες και στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Τέλος, ο κ. Καλλιάνος παρατήρησε ότι μπορεί να έχουμε και τις πρώτες χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της χώρας, όπως στον Όλυμπο ή στη Μακεδονία από το υψόμετρο των 1.800-1.900 μέτρων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications