Η περίεργη κατάρα του Σούπερμαν

Οι κατάρες μπορούν να έχουν διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης και του επηρεασμού ορισμένων ηθοποιών σε ταινίες. Μια από τις πιο διάσημες από αυτές τις κατάρες είναι η κατάρα του Σούπερμαν.

Δεν έβλαψε τους σύγχρονους ερμηνευτές του Σούπερμαν όπως τον Henry Cavill ή τον Tom Welling (προς το παρόν), αλλά οι ηθοποιοί στα προηγούμενα χρόνια πήραν μια γεύση της κατάρα του Σούπερμαν.

Αυτή η κατάρα προέκυψε, όπως φαίνεται, από τη στιγμή που οι δημιουργοί του ηρώα των κόμικς Jerry Siegel και Joe Schuster το 1938 πούλησαν όλα τα δικαιώματα στο DC Comics για $130. Σύντομα, και οι δύο συνειδητοποίησαν το λάθος τους όταν ο Σούπερμαν έγινε δημοφιλής και έκαναν ακόμη μηνύσεις για να πάρουν τουλάχιστον κάποιο κέρδος, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

"Δεν μπορώ να δω στα κόμικς τον Σούπερμαν, αισθάνομαι σωματικά άρρωστος, μου αρέσει ο Σούπερμαν, αλλά τώρα είναι ένας ξένος ", παραδέχθηκε ο Schuster σχεδόν κλαίγοντας .

Τα επόμενα χρόνια, και τα δύο είχαν πολλά οικονομικά προβλήματα και θέματα υγείας και τα δύο πεθάναν πάμφτωχοι. Είχαν αμελητέο κέρδος από τον Σούπερμαν μόνο από τυχαία αυτόγραφα ..

Από αυτή την στιγμή η αρνητική ενέργεια μετατράπηκε σε κατάρα του Σούπερμαν, η οποία στη συνέχεια χτύπησε τους ηθοποιούς που έπαιξαν το Σούπερμαν σε ταινίες.

Ο Σούπερμαν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1940, όπου ο ηθοποιός Kirk Elin έπαιξε αυτό το ρόλο. Και αυτός ο ρόλος τον κατέστρεψε, δεν έκανε καριέρα στο κινηματογράφο. Μετά τη σειρά, ο Elin ήταν σχεδόν χωρίς δουλειά και δεν του προσφέρθηκαν νέοι ρόλοι.

Από το 1941 έως το 1943, η πρώτη σειρά κινούμενων σχεδίων για το Σούπερμαν μεταδόθηκε στην τηλεόραση, όπου ο Bad Koller μιλούσε μονο σε αυτό το ρόλο. Μετά από αυτή τη σειρά, δεν συνέβη τίποτα κακό .

Το 1966 κυκλοφόρησε μια νέα σειρά κινούμενη σχεδίων με τίτλο "New Superman Adventures" και ο Koller κλήθηκε ξανά να δώσει την φωνή του στον ίδιο ρόλο. Το έκανε αυτό με μεγάλο ενθουσιασμό και επιτυχία. Αλλά τότε η κατάρα ξύπνησε μόλις λίγα χρόνια μετά πέθανε από μιας θανατηφόρου νόσου του αίματος.

Το 1951 βγήκε η ταινία "Superman and the Mole People", όπου ο ηθοποιός George Reeves έπαιξε το Superman και στην τηλεοπτική σειρά, που κυκλοφόρησε το 1952-1958.

Πριν από αυτό το ρόλο, ο Reeves ήταν ένας πολύ γνωστός ηθοποιός, αλλά μετά είχε όλο και λιγότερους ρόλους. Στους δρόμους, ήταν παντού αναγνωρισμένος μόνο ως Superman,εκτός ​​από τα προβλήματα στην καριέρα του, ο ηθοποιός έπεσε σε μια βαθιά κατάθλιψη.

Ο George Reeves ηταν ο πρώτος που εμφανίστηκε στο ρόλος του Superman. Στις 16 Ιουνίου του 1959, ο Reeves βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του αυτοπυροβολήθηκε.

Ωστόσο, το πιο διάσημο θύμα της κατάρας του Σούπερμαν είναι ο ηθοποιός που φορούσε ένα κόκκινο μανδύα αμέσως μετά τον Reeves και μάλιστα είχε ένα τρομακτικά παρόμοιο επώνυμο. Το όνομα αυτού του ηθοποιού ήταν Christopher Reeve.

Ο Reeve έχει γίνει ο πιο διάσημος σούπερμαν. Έχει πρωταγωνιστεί σε τέσσερις ταινίες για το Superman από το 1978 έως το 1987 και την ίδια στιγμή η καριέρα του είχε απογειωθεί, έπαιζε και σε άλλους ρόλους σε πολλές ταινίες κάθε χρόνο.

Η κατάρα ξέσπασε το 1995. Ο Rive έκανε ιππασία και συμμετείχε επίσης σε ιπποδρομίες. Στις 27 Μαΐου του 1995, κατά τη διάρκεια αγώνα, έπεσε από το άλογό του και έσπασε το λαιμό του. Ο τραυματισμός του τον άφησε εντελώς παράλυτο. Ο Reeve δεν μπόρεσε ποτέ να περπατήσει ξανά και δεν μπόρεσε να μιλήσει κανονικά,μέχρι το θάνατό του το 2004 ηταν 44 ετών.

Η κατάρα του Superman που σχετίζεται με τον Reeve ήταν προφανώς έντονη που έπληξε και άλλους ηθοποιούς. Η Margot Kidder, η οποία έπαιξε τη φίλη του Superman την Lois Lane, αφού οι ταινίες αυτές σταμάτησαν το 1990 έπαθε ατύχημα το οποίο την άφησε μερικώς παράλυτη.Μετά από αυτό, άρχισε να πίνει, να παίρνει ναρκωτικά. Μέχρι το 2013, όταν πέθανε από υπερβολική δόση.

Η ίδια κατάρα φαίνεται να έχει επηρέασε και τον ηθοποιό Marlon Brando, ο οποίος έπαιξε τον πατέρα του Superman,τον Jor-Earle, στην ταινία Superman του 1978. Στην ταινία, ο ρόλος του ήταν πολύ μικρός, αλλά αμέσως μετά την ταινία, ο Brando άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην κινηματογραφική του καριέρα και το 1980 εγκατέλειψε επισήμως τον κινηματογράφο. Σύντομα, άρχισαν προβλήματα στην οικογένεια.

Ο γιος του πυροβόλησε τον φίλο της αδελφής του και φυλακίστηκε το 1990 και η κόρη του Brando αυτοκτόνησε το 1995. Ο ίδιος μετά από αυτό έγινε ερημίτης. Πέθανε το 2004, μόλις τρεις μήνες πριν από το θάνατο του Christifer Reeve.

Η κατάρα του Superman του 1978 επηρέασε ακόμα και τον μικρό ηθοποιό Lee Quigley, ο οποίος έπαιξε το μωρό του Superman. Το 1991, στην ηλικία των 14 ετών, ο Quigley πέθανε λόγω εισπνοής τοξικού αερίου.

Οι αποτυχίες και τα σκάνδαλα τα επόμενα χρόνια στοιχειώνουν άλλους ηθοποιούς αυτής της ταινίας.
©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications