Εξωγήινη Τεχνολογία; Αμερικανοί επιστήμονες της Πολεμικής Αεροπορίας αναπτύσσουν υγρό μέταλλο που αλλάζει δομή

Όπως αναφέρθηκε από το Αμερικανικό Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας, οι στρατιωτικοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα υγρό μέταλλο τύπου "Terminator" που μπορεί να αλλάξει αυτόνομα τη δομή του, όπως στην ταινία Terminator.

Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει συστήματα υγρών μετάλλων και ελαστικά ηλεκτρονικά - τα οποία μπορούν να κάμπτονται, να λυγίζουν, να τσαλακώνονται κτλ - αποτελούν τους κύριους τομείς έρευνας για στρατιωτικές συσκευές νέας γενιάς.

Το υλικό που αναπτύχθηκε πρόσφατα από τους επιστήμονες του ερευνητικού εργαστηρίου της Πολεμικής Αεροπορίας (AFRL), το οποίο ονομάζεται Polymerized Liquid Metal Networks αυτο-οργανωμένης νανοδομής .

Το έργο ξεκίνησε πέρυσι και αναπτύχθηκε στην AFRL με βασικούς ερευνητικούς πόρους από το Γραφείο Επιστημονικής Έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτή τη στιγμή διερευνάται για περαιτέρω ανάπτυξη σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες και πανεπιστήμια.

Οι ερευνητές αρχίζουν με μεμονωμένα σωματίδια υγρού μετάλλου. Τα σωματίδια στη συνέχεια συνδέεται χημικά με άλλα σαν αλυσίδα. έτσι όλα τα σωματίδια είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

"Πιστεύουμε ότι αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό για μια πληθώρα εφαρμογών", . "Αυτό είναι κάτι που δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά σήμερα, οπότε είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το εισάγουμε στον κόσμο " δήλωσε ο Capt. Carl Thrasher, ερευνητής χημικός της Διεύθυνσης Υλικών και Βιομηχανίας της AFRL. ©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications