Λιποθύμησε ο οδηγός του φορτηγού μόλις αντίκρισε τα 39 πτώματα

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το «φορτηγό του θανάτου», όπως αποκαλούν το μοιραίο φορτηγό στην Αγγλία που μετάφερε τους 39 μετανάστες

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, τα θύματα ήταν Κινέζοι μεταξύ των οποίων οκτώ γυναίκες. Ο 25χρονος οδηγός Μορίς Μο Ρόμπινσον, παραμένει κρατούμενος καθώς δόθηκε μια επιπλέον 24ωρη προθεσμία στους αστυνομικούς για να τον ανακρίνουν.

Παράλληλα οι αρχές ερευνούν το σπίτι του στο Άρμαγκ της Βορείου Ιρλανδίας για τυχόν στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.

Επίσης ερευνάται και το σπίτι των γονιών του στην Αγγλία.
Από την πλευρά τους οι Αρχές του Βελγίου αναφέρουν πως το κοντέινερ έφτασε στο λιμάνι του Ζιμπρίζ (το λιμάνι της Μπριζ) την Τρίτη απ’ όπου έφυγε με φέρρυ για το Έσσeξ.

Ο Ρόμπινσον ταξίδεψε με φέρρυ από το Δουβλίνο στο Χόλυχεντ το Σάββατο όπου περίμενε για να παραλάβει το κοντέινερ-ψυγείο.
Στο δρόμο, στάθμευσε σε βιομηχανική περιοχή προκειμένου να ελέγξει τα χαρτιά του φορτίου και ανοίγοντας την πόρτα ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα.

Κάλεσε τις Πρώτες Βοήθειες ζητώντας να σταλούν ασθενοφόρα και στη συνέχεια, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, λιποθύμησε μην αντέχοντας το θέαμα.

Το φιλικό του περιβάλλον διατείνεται πως ο Μο προέρχεται από καλή οικογένεια και πως δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν στο ψυγείο.

Οι άτυχοι μετανάστες όπως εκτιμάται πάγωσαν αργά μέχρι θανάτου μέσα στο κοντέινερ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σε απολύτως τρομακτικές συνθήκες. Οι μετανάστες είχαν στριμωχτεί στο κοντέινερ-ψυγείο τουλάχιστον 15 ώρες πριν ο Ρόμπινσον ανοίξει την πόρτα και τους βρει νεκρούς.

Η αστυνομία επικεντρώνεται στο κατά πόσο ο Ρόμπινσον ήξερε ότι θα παραλάμβανε δεκάδες μετανάστες καθώς ισχυρίστηκε ότι τα συγκεκριμένα κοντέινερ συνήθως μεταφέρουν μπισκότα και μανιτάρια από την Ιρλανδία και ότι η ψύξη ήταν ενεργοποιημένη στους -25 βαθμούς Κελσίου.

Η μεγαλύτερη τραγωδία μετά το 2000
Η νέα τραγωδία είναι η μεγαλύτερη του είδους από το 2000, όταν 58 κινέζοι λαθρεπιβάτες έχασαν τη ζωή τους σε πλοίο και πάλι από το Βέλγιο προς στη Βρετανία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications