Ξανά δικαστήριο για ρευματοκλοπή η Έφη Θώδη

Η δικαστική περιπέτεια της γνωστού αοιδού παραδοσιακών τραγουδιών, Έφης Θώδη, για παλιά υπόθεση ρευματοκλοπής έλαβε οριστικά τέλος, μετά και τη νέα απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που αθώωσε την τραγουδίστρια, ανατρέποντας πρωτόδικη απόφαση.

Συγκεκριμένα, η κυρία Έφη Θώδη δεν παρέστη αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο της, η οποία τόνισε ότι η συνολική οφειλή 6.500 ευρώ είχε καταβληθεί, πριν από την πρωτόδικη καταδίκη της τραγουδίστριας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης κι όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης, είχε μεν προηγηθεί εξόφληση της οφειλής, αλλά το ρολόι του ρεύματος είχε παραβιαστεί και μάλιστα με τρόπο «επαγγελματικό».

Η γνωστή τραγουδίστρια ήταν παρούσα στο έλεγχο από τους τεχνικούς της ΔΕΗ που διαπίστωσαν την παραβίαση, είχε υπογράψει την παράβαση, αλλά δεν είχε παραδεχθεί ότι ήταν η ίδια υπεύθυνη.

«Δεν μου αρέσει αυτή η τακτική συμπολιτών μου, που νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Ωστόσο, ο νέος Ποινικός Κώδικας ορίζει πως εφόσον ο παθών έχει αποζημιωθεί πριν την ολοκλήρωση του πρώτου βαθμού, ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται και μένει ατιμώρητος.

Αυτό προκύπτει και στην περίπτωσή μας και θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος ως ευμενέστερος», σχολίασε ο εισαγγελέας της δικαστικής έδρας, κατά την αγόρευσή του στη δίκη.

Να σημειώσουμε ότι πρωτόδικα στην κυρία Θώδη είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας να της αναγνωρίζεται.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, η παραβίαση στο ρολόι του ηλεκτρικού ρεύματος είχε όντως γίνει, αλλά η παραδοσιακή ερμηνεύτρια, που είναι και ιδιοκτήτρια του οικήματος, απουσίαζε εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications