Τσίπρας: «Είμαστε Εδώ Για Να Στηρίξουμε Την Κοινωνία – Εμείς Βγάλαμε Τη Χώρα Από Τα Μνημόνια»

Το πρώτο του στίγμα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα εναρκτήρια σημεία της τοποθέτησής του υπεραμύνθηκε των πολιτικών επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι αυτή έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 δίνοντάς της προοπτική.

Ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι εδώ μετά από 4,5 χρόνια για να κρατήσει όρθια την κοινωνία.

«Είμαστε εδώ μόλις 2 μήνες μετά από μια σκληρή εκλογική μάχη και 4,5 χρόνια αγώνων και μάχης για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, καλώντας τους πολίτες να αναλογιστούν ποια ήταν η εικόνα της χώρας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης.

«Η κυβέρνησή μας κλήθηκε τότε να διαχειριστεί μια εικόνα ολέθρου. Θεωρώ ότι τιμήσαμε την εντολή (σσ. που λάβαμε τότε). Καταφέραμε πολλά, δεν λύθηκαν δια μαγείας όλα τα προβλήματα, αλλά η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει ριζικά», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε κάποια επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

«Καταφέραμε να πετύχουμε εκεί που το παλιό πολιτικό σύστημα απέτυχε με 3 κυβερνήσεις. Αποκαταστήσαμε μεγάλες κοινωνικές πληγές και τον Αύγουστο του 2018 πετύχαμε μια τομή, βγάλαμε οριστικά τη χώρα από το καθεστώς των μνημονίων και ρυθμίσαμε το χρέος», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο δεν δίστασε να αναγνωρίσει παραλείψεις της κυβέρνησής του κάνοντας λόγο για «ατολμία να δράσουμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά κυρίως σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης» αλλά και για αντίστοιχη έλλειψη επιδείξης τόλμης «που χρειαζόταν για να σπάσει τα παράκεντρα εξουσίας σε όλους τους αρμούς της κρατικής λειτουργίας».

Συνεχίζοντας την αυτοκριτική του πρωθυπουργικού του έργου στάθηκε στην αδυναμία όπως είπε «να επικοινωνούμε σωστά την πολιτική μας και το έργο μας στους πολίτες» αλλά και στο γεγονός ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα και πολύ γρηγορότερα για το περιβάλλον και την προστασία από την κλιματική αλλαγή».

«Ένα δεύτερο στοιχείο αυτοκριτικής αφορά την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους», είπε και προσέθεσε ότι στο σύνολο της η κυβέρνηση δεν επέδειξε την τόλμη που χρειαζόταν για να σπάσει τα παράκεντρα εξουσίας σε όλους τους αρμούς της κρατικής λειτουργίας. Από τα Υπουργεία, και τις τράπεζες ως τις ελεγκτικές αρχές και τη δικαιοσύνη».

«Αυτές ήταν πραγματικές αδυναμίες» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:«Και δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου γι’ αυτές. Τις αναγνωρίζω, τις αξιολογώ και τις θέτω δημόσια στη συζήτηση».

«Έγιναν όλα πράξη ένα προς ένα»«Για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η χώρα κατάφερε να πατήσει στα δικά της πόδια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, τονίζοντας ότι «επιστρέψαμε στις αγορές χρήματος με το ελληνικό ομόλογο να σημειώνει ιστορικά χαμηλά ήδη από τον Ιανουάριο του 2019» και «με συνετή διαχείριση δημιουργήσαμε ένα χρηματικό απόθεμα ασφαλείας πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα 37 δις ευρώ» που διασφαλίζει τη χώρα από εξωγενείς αναταράξεις και δημιουργεί μεγάλα περιθώρια ευελιξίας, «αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη μείωση του ΈΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες, των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες από το 20 στο 13,3%, την επιδότηση ενοικίου για 300.000 νοικοκυριά, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες και αγροτικούς συνεταιρισμούς, την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους έως 25 ετών, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1%.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις 7.000 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και για την Ειδική Αγωγή, στην αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 650 ευρώ και στην κατάργηση του υποκατώτου μισθού.

«Αυτές είναι λοιπόν οι εξαγγελίες της ΔΕΘ χωρίς αντίκρισμα; Αυτά είναι τα μεγάλα λόγια που δεν γίνονται πράξη; Όπως μας κατηγορούσαν οι αντίπαλοί μας;», διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι «έγιναν όλα πράξη ένα προς ένα».

«Η χώρα έχει νέα κυβέρνηση αλλά και μια ισχυρότατη αντιπολίτευση» Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατρανώνει την πεποίθηση του ότι το κόμμα του είναι «ο ισχυρός δημοκρατικός και προοδευτικός πόλος, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, η μεγάλη παράταξη της Αριστεράς με τις παραδόσεις, τις παρακαταθήκες και την ιστορία».

«Σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και προχωράμε. Η χώρα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση αλλά έχει και μια ισχυρότατη αξιωματική αντιπολίτευση», τονίζει.

«Ευθύνη μας σήμερα είναι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην γκρεμιστούν όσα χτίσαμε, οι κατακτήσεις του ελληνικού λαού, οι νέες δυνατότητες και ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Αυτός ο κίνδυνος είναι υπαρκτός».

«Η πορεία της οικονομίας είναι αδιαμφισβήτητα θετική και μας κάνει όλους περήφανους. Αυτή η εικόνα θα είναι ευθύγραμμη; Όχι, υπάρχουν κίνδυνοι, ασταθές διεθνές περιβάλλον, κατεστημένες συνήθειες και νοοτροπίες στο εσωτερικό», συνεχίζει.

«Η έξοδος της Ελλάδας από την οικονομική κρίση δυστυχώς δεν συγχρονίστηκε με τον διεθνή οικονομικό κύκλο. Η Ευρώπη φαίνεται πως βρίσκεται μπροστά σε μια νέα υφεσιακή περίοδο», συνέχισε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας:

«Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που διευρύνει διαρκώς τις ανισότητες, αποφεύγει τον έλεγχο… ευθύνεται για τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής (…) για την άνοδο του εθνικισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια κατακρίνει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «η νέα κυβέρνηση είναι οπαδός αυτού του μοντέλου. Η σύνθεση της κυβέρνησης με ανθρώπους που μέχρι πρόσφατα εκπροσωπούσαν ολιγάρχες, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα».

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβούν πράγματα που θα ακυρώνουν τις συλλογικές μας κατακτήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η πορεία της οικονομίας είναι θετική, οι μαύρες ημέρες της χρεωκοπίας είναι πίσω μας, αλλά αυτή η εικόνα δεν είναι δεδομένη, όπως είπε, καθώς «υπάρχει ένα ασταθές και ρευστό διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση, είπε ότι το δείγμα γραφής της κυβέρνησης της ΝΔ αυτούς τους δύο μήνες, επιβεβαιώνει τους φόβους «γιατί με το “καλημέρα” είδαμε να ξεδιπλώνεται με ταχύτητα μπροστά μας, το σχέδιο οικοδόμησης του νέου κράτους της Δεξιάς. Ένα καθεστώς αυταρχικό, αντικοινωνικό, αντεργατικό. Ένα καθεστώς με μηδενικό σεβασμό στους κανόνες. Κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς, δικαιοκρατικούς».

--------------Μπλα μπλα μπλα--------

Aπο cnn.gr από που άλλου? μέσα σε 2-3 μήνες στην πρώτη θέση με υποστήριξη όλως των άλλων καθεστωτικών σελίδων που διαβάζουν οι Νεοέλληνες και έχουν το θράσος να αποκαλούνται απόγονοι αρχαίων, τσακίστε τους Νεοέλληνες που διαβάζουν καθεστωτικές σελίδες σε κάθε γειτονιά στους φόρους μεχρι να ζητιανεύουν στους δρόμους ξανά και ξανά για όλες τις ζωές τους σε αυτό το πλανήτη μέχρι να σβήσει ο ήλιος,πριν το ίντερνετ είχαν ένα ελαφρυντικό δεν τους έβλεπες, τώρα δεν έχουν κανένα! λέει μια φίλη για δεν στηρίζεις τους Έλληνες? ποιους Έλληνες? αυτούς που μας γύρισαν την πλάτη που τους είπαμε αυτά που δεν είπε κανένας στην Ελλάδα, γιατί ειναι γεννημένοι δούλοι να προσκυνούν τους δυνάστες τους, και βάφτισαν την δογματική μη ευρωπαϊκή ράτσα τους ιδεολογίες? άσε μας κουκλίτσα μου!! .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications