Τον έσυραν στη φυλακή στα 87 του ως «τρομοκράτη», πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή στη φυλακή

Ο Mehmet Selim Buğrahan, 87χρονος Κούρδος, πέθανε σε νοσοκομείο μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στη φυλακή Kahramanmaraş, όπου  κρατήθηκε 45 ημέρες νωρίτερα, αφού ένα περιφερειακό εφετείο αποφάσισε τετραετή ποινή φυλάκισης για τρομοκρατικές κατηγορίες, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Buğrahan είχε αρχικά κρατηθεί το 2014 με την κατηγορία ότι υποστηρίζει το απαγορευμένο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο διεξάγει μια αιματηρή εξέγερση εδώ και δεκαετίες στη νοτιοανατολική Τουρκία και χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Απελευθερώθηκε εν αναμονή της δίκης μετά από επτά μήνες  προφυλάκισης. Φέτος, ένα περιφερειακό εφετείο ενέκρινε την τετραετή ποινή φυλάκισης δύο μηνών.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, ένα από τα παιδιά του είναι επίσης φυλακισμένο με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Ο Κούρδος δημοσιογράφος Fehim Iσık ανήρτησε στο twitter ότι ο δικηγόρος του Buğrahan είχε υποβάλει αίτηση για αναστολή της ποινής λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και των χρόνιων ασθενειών του.

Αυτήν τη χώρα, την Τουρκία, οι ελληνικές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος επιθυμούν να φέρουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα συμπεράσματα δικά σας.

freepen.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications