Το μέντιουμ που πραγματοποιούσε αστρικά ταξίδια στη Βιέννη, το 1931…

Πάντοτε θα υπάρχουν σκεπτικιστές, οι οποίοι θα αντικρίζουν με επιφύλαξη το ζήτημα των πνευματιστικών φαινομένων και των ψυχικών ερευνών.

Τον Ιανουάριο του 1931, λοιπόν, ο Αυστριακός ειδικός σε θέματα παραψυχολογίας, Wilhelm Wrchovszky, έδωσε διάλεξη σε επιστημονική λέσχη της Βιέννης, απευθυνόμενος κυρίως στους σκεπτικιστές και σε εκείνους που θεωρούσαν τα θέματα αυτά απάτη ή και αυταπάτη.

Ο τίτλος της ημερίδας ήταν «Μια περίπτωση μαγικής επίδρασης εξ αποστάσεως». Ο Wrchovszky, λαμβάνοντας αφορμή από το φαινόμενο της «διπλής υπόστασης», η οποία κατατάσσεται από την ιατρική ψυχολογία μεταξύ των παθολογικών περιπτώσεων, υποστήριξε με σοβαρά επιχειρήματα ότι δε θα έπρεπε να θεωρείται μια παθολογική ανωμαλία.

Ο ομιλητής δεν αμφισβήτησε ότι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι προσβάλλονταν από το αίσθημα της διπλής υπόστασης, ήταν πράγματι ασθενείς, καθώς υπέφεραν από ρεαλιστικές νευρικές διαταραχές.

Όμως, σύμφωνα με τον Wrchovszky, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν συνειδητά να αφήνουν το «αστρικό τους σώμα» να αποσπαστεί από τον εαυτό τους και να εξερευνήσουν έτσι απομακρυσμένα μέρη, ενώ το «γήινο σώμα τους» παρέμενε στην ίδια πάντα θέση.

Μάλιστα, ο Αυστριακός ερευνητής αφηγήθηκε μια περίπτωση, η οποία προκάλεσε την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας. Αναφέρθηκε σε ένα μέντιουμ, του οποίου η ικανότητα έγκειτο στο ότι μπορούσε ανά πάσα ώρα να απομακρυνθεί από το θνητό σώμα του, να επισκεφτεί οποιονδήποτε τόπο της Γης και κατόπιν, να αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες από το ταξίδι του με τρόπο εκπληκτικά γλαφυρό και παραστατικό.

Οι ικανότητες αυτού του μέντιουμ αποκαλύφθηκαν και προκάλεσαν αίσθηση, όταν ένα βράδυ οι παριστάμενοι στο πείραμα δε δίστασαν να του ζητήσουν να τους δώσει πληροφορίες από σπίτια κλειστά, τα οποία βρίσκονταν σε απομονωμένα μέρη.

Το μέντιουμ εκπλήρωσε την επιθυμία τους, δίνοντας τόσο ακριβείς περιγραφές που εντυπωσίασαν το κοινό. Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα πρόσωπο που βρισκόταν μέσα σε ένα τέτοιο απόμερο οίκημα, το οποίο απείχε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τον πόλη που διεξαγόταν το πείραμα.

Πολλοί, εν τούτοις, διατύπωσαν αμφιβολίες για το πείραμα, δεδομένου ότι ίσως επρόκειτο για απλή μεταβίβαση της σκέψης και όχι για αστρικό ταξίδι. Απαίτησαν, λοιπόν, από το μέντιουμ να τους δώσει αποδείξεις. Του πρότειναν να αγγίξει με το αστρικό του σώμα και συγκεκριμένα με το χέρι του το πρόσωπο του ανθρώπου που «κατασκόπευε».

Τελικά, το μέντιουμ εκτέλεσε τη διαταγή των παρευρισκομένων και δήλωσε κατόπιν ότι ο άνθρωπος εκείνος έπιασε τρομαγμένος το μάγουλό του, όταν αισθάνθηκε ότι τον άγγιξε ένα αόρατο χέρι.

Ο Wrchovszky εξήγησε πως την επομένη ημέρα το πείραμα ελέγχθηκε. Το μέντιουμ μαζί με τους υπόλοιπους μετέβησαν στο εν λόγω σπίτι και συνάντησαν τον ιδιοκτήτη του, που τόσο λεπτομερώς είχε περιγραφεί στο πείραμα του αστρικού ταξιδιού. Εκείνος ρωτήθηκε για το πώς είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ. Όλα όσα είπε, συμφωνούσαν απολύτως με τις περιγραφές που τους είχε δώσει το μέντιουμ. Επιπλέον, τον ρώτησαν αν είχε νιώθει κάτι ανορθόδοξο και χαμογελώντας, είπε ότι κάποια στιγμή αισθάνθηκε ένα αόρατο χέρι να τον αγγίζει στο πρόσωπό του, αλλά δεν ήταν τίποτα, ίσως κάποια τρίχα από τα μαλλιά του.

Τοιουτοτρόπως, κατέληξε ο Wilhelm Wrchovszky, αποδείχθηκε η ακρίβεια των περιγραφών του μέντιουμ, που είχε την ικανότητα να αποσπάται από το γήινο σαρκίο του και να ταξιδεύει παντού με το αστρικό του σώμα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 09/01/1931…

strangepress

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications