Στο ψυχιατρείο ο 21χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Τοπαλούδη

.... Αντιδράσεις της οικογένειας της 21χρονης φοιτήτριας

Στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες, ο 21χρονος κατηγορούμενος από τη Ρόδο για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Real News».

Ο 21χρονος οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο από τις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατούνταν εδώ και περίπου 10 μήνες. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η μεταφορά του στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία, μετά την επιθετική συμπεριφορά που είχε επιδείξει, αλλά και τις απόπειρες αυτοτραυματισμού του. Η πλευρά του κατηγορούμενου φέρεται να υποστηρίζει, ότι κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από τον 21χρονο, ούτε και από τους γονείς του, οι οποίοι μάλιστα εμφανίζονται να έχουν αντιρρήσεις και ενστάσεις γύρω από τη νοσηλεία του παιδιού τους στην ψυχιατρική κλινική.

Ωστόσο, από τους οικείους του λέγεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ο 21χρονος δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και έχει μόνο «φωτεινές διαλείψεις». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Τοπαλούδη δέχτηκε την περασμένη Τετάρτη το πρώτο επισκεπτήριο από τη μητέρα του.

Αντιδράσεις της οικογένειας Τοπαλούδη
Η μεταφορά του 21χρονου στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, σύμφωνα με το συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελο Γκιουγκή. Τα ερωτήματα αυτά γίνονται ακόμη πιο έντονα αν αναλογιστεί κανείς -όπως σημειώνει ο κ. Γκιουγκής- ότι ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί πρόσφατα από ψυχίατρο, ο οποίος απεφάνθη ότι έχει «σώας τα φρένας».

«Πριν από ένα πεντάμηνο είχε διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για τους δυο κατηγορούμενους. Ορίστηκε τότε ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη και διαπίστωσε ότι και οι δυο έχουν σώας τα φρένας και δεν έχουν πρόβλημα ψυχιατρικής παρακολούθησης. Επομένως, για την εισαγωγή του Ροδίτη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού πρέπει κάποιοι να απαντήσουν γιατί έγινε, πώς έγινε και σε τι αποβλέπει. Πρέπει τα τρία αυτά ερωτήματα να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν από κάθε αρμόδια αρχή», τονίζει ο κ. Γκιουγκής.

Σε κάθε περίπτωση, όπως συμπληρώνει, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενώ χαρακτηρίζει τις εξελίξεις ως… καμώματα της άλλης πλευράς. «Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να ειπωθεί είναι ότι όταν προέβησαν στις εγκληματικές πράξεις πέρυσι τον Νοέμβριο είχαν απολύτως σώας τας φρένας και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως αναφέρει και το βούλευμα. Το ότι σήμερα -ακόμη και αν έχει δημιουργηθεί κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, γεγονός που δεν το δέχομαι και δεν το πιστεύω- δεν επηρεάζει καθόλου το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Ούτε το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη την τωρινή τους κατάσταση. Δεν έχει καμία συνέπεια στη δίκη. Είναι απλώς καμώματα», αναφέρει ο δικηγόρος της και θείος του θύματος.

Τραυματισμοί και απόπειρες
Το δημοσίευμα σημειώνει, ότι ο 21χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα στη Ρόδο που σόκαρε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του στο σωφρονιστικό ίδρυμα των Γρεβενών, είχε επανειλημμένως μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο της περιοχής. Η έκρυθμη συμπεριφορά του, τόσο προς τους συγκρατούμενους του όσο και προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, είχε ως αποτέλεσμα να προκαλούνται συνεχώς ένταση και καβγάδες.

Τον περασμένο Ιανουάριο δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες μετά από αιμορραγία στο κεφάλι. Συγγενικά πρόσωπά του είχαν αναφέρει τότε ότι ο 21χρονος προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί. Ο ίδιος φέρεται να χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο του κελιού του. Στους δικούς του είπε ότι το έκανε γιατί δεν άντεχε άλλο τον εγκλεισμό, κατηγορώντας τον 19χρονο φίλο και συγκατηγορούμενο του στην υπόθεση ότι τον κατέστρεψε καθώς τον εκμεταλλευόταν.

Είναι γνωστό, ότι οι δύο κατηγορούμενοι για το άγριο έγκλημα της Ρόδου ρίχνουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες. Παράλληλα, τον περασμένο Απρίλιο ο Ροδίτης όπως έγινε γνωστό ήπιε χλωρίνη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Και αυτή τη φορά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια επέστρεψε στη φυλακή.

Η συμπεριφορά του αυτή ανάγκασε τις εισαγγελικές Αρχές να διατάξουν νέα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Σύμφωνα μ’ αυτή, ο 21χρόνος Ροδίτης από την εισαγωγή του στο κατάστημα κράτησης Γρεβενών έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «ακουστικές ψευδαισθήσεις» και «παραληρητικές ιδέες αναφοράς». Οι γιατροί ωστόσο διαπίστωσαν, πως ο ίδιος δεν εμφάνιζε διαταραχή στον ύπνο, την όρεξη, το φαγητό και την υγιεινή. Ήταν προσανατολισμένος σε χώρο, χρόνο και εαυτό, έδειχνε προσοχή και συγκέντρωση χωρίς εμφανή διαταραχή, ενώ δεν παρουσίαζε διαταραχή μνήμης ούτε διαταραχή στην κριτική ικανότητα και την αφαιρετική σκέψη.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να γίνει γνωστό το πότε θα ξεκινήσει η δίκη, ενώ η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, έχει ζητήσει η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει στην Αθήνα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications