Ο Νορβηγός που έπιασε ένα άγνωστο «ψάρι δεινόσαυρος»  με τεράστια μάτια

Ο 19χρονος Oscar Landal ψάρευε στα ανοιχτά της νορβηγικής νήσου Annoya στο αρχιπέλαγος Westerolen. Προσπάθησε να πιάσει ένα γνωστό είδος ψαριού της περιοχής που ειναι σε μεγάλο βάθος, έτσι πήγε στο νησί και έριξε τέσσερα αγκιστριά πάνω από 700 μέτρα.

Ξαφνικά, είδε να τραβάει κάποιο ψάρι το ένα αγκίστρι, συνειδητοποίησε αμέσως ότι ήταν κάτι πολύ μεγάλο και βαρύ. Το ψάρι του αντιστάθηκε για μισή ώρα, αλλά ο νεαρός Νορβηγός τελικά έβγαλε το θήραμα από τη θάλασσα στη βάρκα.

Κι έπειτα παραξενεύτηκε γιατί δεν είχε δει ποτέ τέτοιο περίεργο ψάρι. Σε μια συνομιλία με τους δημοσιογράφους, ο Landal το αποκαλούσε « ψάρι δεινόσαυρο». Το ψάρι έχει τεράστια μάτια, τα οποία ηταν σχεδόν σε ολόκληρο το κεφάλι. Η ουρά ήταν πολύ μικρή και το ρύγχος του ειναι σαν των μικρών καρχαριών.

Ένας ειδικός στο Nordic Sea Angling αργότερα δήλωσε ότι ο Landal είχε πιάσει τα λεγόμενα Chimaeriformes. Αυτά τα ψάρια είναι συγγενείς καρχαριών και είναι πολύ αρχαία, κολύμπησαν στις θάλασσες και τους ωκεανούς πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια.

Ζουν σε μεγάλα βάθη μέχρι 1 χλμ. Και μπορούν να φτάσουν τα 2 μέτρα. Για τους ανθρώπους, δεν είναι επικίνδυνα, αφού τα δόντια τους δεν είναι σαν του καρχαρία, αλλά με τη μορφή μασητήρων.

Δυστυχώς, ο Landal δεν έδωσε στους επιστήμονες την ευκαιρία να το μελετήσουν. Αφού το φωτογράφησε, πήγε το "ψάρι δεινόσαυρο" στο σπίτι του το τηγάνισε και το έφαγε. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν πολύ νόστιμο.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications