Ο Πούτιν αποκαλύπτει πως το τζούντο τον βοηθά στις διπλωματικές σχέσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες από την παιδική του ηλικία και συνεχίζει μέχρι σήμερα, διατηρώντας τέλεια φόρμα. Διαθέτει τίτλους στις πολεμικές τέχνες, όπως το τζούντο και το σάμπο, και μάλιστα έχει δημοσιεύσει δικό του βίντεο με τα βασικά του τζούντο.

Το τζούντο είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό άθλημα. Είναι ένα μέσο αυτοβελτίωσης και ένα πολύτιμό εργαλείο που μπορεί να ενισχύσει την κατανόηση με ορισμένους ηγέτες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε στην εφημερίδα της Μογγολίας, Udriin Sonin, ο Πούτον είπε ότι ο βρήκε κοινά ενδιαφέροντα με τον πρόεδρο της χώρας Χατμάα Μπατούλγκα, ο οποίος ασχολείται και αυτός ενεργά με το τζούντο.

«Ο Μπατούλγκα εκπαιδεύεται στο τζούντο και το σάμπο και θεωρείται μετρ των πολεμικών τεχνών. Τα κοινά ενδιαφέροντα και ο κοινός τρόπος σκέψης μας βοήθησε πολύ γρήγορα να εκπέμψουμε, όπως λένε, στο ίδιο μήκος κύματος.

Μας βοήθησε να διεξάγουμε έναν αποτελεσματικό διάλογο, να επιλύουμε τα διμερή θέματα με εποικοδομητικό τρόπο και υλοποιήσουμε όσα είχαμε υποσχεθεί», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι το τζούντο βελτιώνει γενικά τη ζωή ενός ατόμου, αναπτύσσοντας τη «θέληση, τον σεβασμό προς τους άλλους, την αντοχή, και την ικανότητα του να ξεπερνά τις δυσκολίες με αξιοπρέπεια».

Ο Πούτιν ρέκτης του αθλήματος από την ηλικία των 11 ετών έχει αποκτήσει μαύρη ζώνη με οχτώ νταν στο τζούντο. Είναι κάτοχος, επίσης, οχτώ νταν στο καράτε Kyokushin ενώ έχει και εννιά νταν στο τάε κβο ντο.

Ο πρόεδρος της Μογγολίας είναι παγκόσμιος πρωταθλητής σαμπό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications