Τι θα γινόταν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου Ρωσίας και ΗΠΑ - Βίντεο

Μια έρευνα με ζοφερά αποτελέσματα έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες, καθώς μελέτησαν τις επιπτώσεις μιας πυρηνικής σύρραξης ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ, και υπολόγισαν πως θα καταγράφονταν περίπου 18 εκατομμύρια θύματα την ώρα.

Ένας πόλεμος με τη χρήση πυρηνικών όπλων είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, αν και η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη πυραύλων μικρής και μεσαίας εμβέλειας κοντά στα σύνορα της Ρωσίας μετά την απόσυρση της Ουάσινγκτον από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά (INF).

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, λοιπόν, ερεύνησαν την πιθανή επίπτωση μιας πολεμικής σύρραξης με πυρηνικά όπλα ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ.

Στο βίντεο, που συνοδεύει την έρευνά τους και ονομάζεται «Σχέδιο Α», υποστηρίζεται ότι ένας συμβατικός πόλεμος θα μετατραπεί σε πυρηνικό αφού οι πλευρές χρησιμοποιήσουν τακτικές πυρηνικές επιθέσεις για να ανακόψουν την πρόοδο των συμβατικών δυνάμεων. Το επόμενο βήμα θα ήταν μια τεράστια πυρηνική ανταλλαγή, με τη Ρωσική Αεροπορία να καταστρέφει ουσιαστικά την Ευρώπη και τις κοντινές βάσεις του ΝΑΤΟ, οι οποίες με τη σειρά τους θα προχωρούσαν σε αντίποινα εναντίον ρωσικών θέσεων εκτόξευσης.

Ύστερα, τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιούσαν τα εναπομείναντα πυρηνικά όπλα τους για να στοχεύσουν εναντίον των πιο πολυσύχναστων πόλεων και των οικονομικών κέντρων έτσι ώστε να αποτραπεί η γρήγορη ανάκαμψη. Ο πυρηνικός πόλεμος θα άφηνε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη κατεστραμμένα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, μια τέτοιου είδους πυρηνική σύρραξη θα διαρκούσε λιγότερο από πέντε ώρες και θα είχε ως απολογισμό 34 εκατομμύρια νεκρούς και 57,4 εκατομμύρια τραυματίες, δηλαδή θα καταγράφονταν περίπου 18 εκατομμύρια θύματα κάθε ώρα. Οι αναλυτές πρόσθεσαν ότι οι αριθμοί θα μπορούσαν να αυξηθούν μετά τις τελευταίες επιθέσεις εξαιτίας «πυρηνικών και άλλων μακροπρόθεσμων επιπτώσεων».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications