Λούνα Παρκ Αλμυρός: “Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη”, λέει η ιδιοκτήτρια

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση του χειριστή του παιχνιδιού “χαλί” στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, με θύμα μια 14χρονη μαθήτρια. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Star, η οικογένεια της άτυχης Νίνας ζήτησε και πήρε από τον Δήμο Αλμυρού όλα τα πιστοποιητικά και την αδειοδότηση του λούνα παρκ. Πλέον, οι τρεις πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί, θα ελέγξουν το «χαλί» για να διαπιστώσουν αν υπήρχε πρόβλημα, που οδήγησε στον θάνατο του κοριτσιού.

«Παραδώσαμε στον εισαγγελέα ότι αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό. Κατά την άποψη μου τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δοθεί η άδεια» ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος.

«Να με κρεμάσουν αν έχω ευθύνη»
Την ίδια στιγμή, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δε φέρει ευθύνη για το τραγικό περιστατικό. «Αν υπάρχουν ευθύνες από μέρους μου να με κρεμάσουν! Θρηνώ για το κορίτσι… Την ήξερα από μικρό παιδί. Περιμένω το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για να δω τι ακριβώς συνέβη Είμαι συγκλονισμένη» δήλωσε η ίδια στο Star. Όπως μάλιστα αποκάλυψε την πρώτη φορά, η γυναίκα έχει χάσει την κόρη της και “δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει δολοφόνος”.

Απείλησαν να με λιντσάρουν, λέει ο χειριστής
Περισσότερα στοιχεία για την τραγωδία έδωσε με την κατάθεσή του ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, ο οποίος επί τέσσερις ώρες εξηγούσε στους αστυνομικούς πως γίνεται η εγκατάσταση, η συντήρηση αλλά και λειτουργία των μηχανημάτων. Σύμφωνα με όσα είπε, ασχολείται όλα τα παιχνίδια αυτά εδώ και 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τον χειριστή, το μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά, είχε υποβληθεί σε όλους του ελέγχους και είχε συντηρηθεί. «Εκτός από χειριστής είμαι και συντηρητής του μηχανήματος. Αν κάποια μπάρα δεν ασφάλιζε, τότε το μηχάνημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Μου φώναξαν να σταματήσω γιατί κάποιος έπεσε. Το έκανα. Πήγα στο σημείο που ήταν το κορίτσι. Κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μου 4 άτομα και έφυγα γιατί τρόμαξα» τόνισε.

Η Εισαγγελία Βόλου είναι εκείνη που θα αποφασίσει μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη για την τραγωδία.

Ο θάνατος της μικρής Σεράινα, ξύπνησε μνήμες

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications