«Μετανάστες» έκλεισαν παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση εντός της χώρας

Το απόλυτο χάος επικρατεί εντός της Ελλάδας από τις «ξαφνικές» δράσεις των μεταναστών. Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου καθώς στα πλαίσια «καθιστικής διαμαρτυρίας» έκλεισαν παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, ενώ και σε πολλές άλλες περιπτώσεις έχουν διακόψει την κυκλοφορία σε δρόμους και έχουν δημιουργήσει προβλήματα στα προγράμματα σιδηρογραμμών.

Στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από τον ανισόπεδο κόμβο της Μαλακάσας έως τον ανισόπεδο κόμβο του Αυλώνα προχώρησε η Τροχαία.

Αφορμή στάθηκε η καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούν τουλάχιστον 200 μετανάστες στο οδόστρωμα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της διαμαρτυρίας.

Στη Θεσσαλονίκη οι πρόσφυγες από τη Μόρια
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε το πρωί το «Aqua Blue», το δεύτερο πλοίο από τη Μυτιλήνη που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από το κέντρο υποδοχής της Μόριας.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα (πάνω από 720 άτομα, από τα περισσότερα από 1.400 συνολικά), που θα φιλοξενηθούν σε δομές της Βόρειας Ελλάδας. Οι 379 από όσους έφτασαν σήμερα αναμένεται να μετακινηθούν στη Νέα Καβάλα και οι υπόλοιποι σε άλλες δομές.

«Καζάνι» που βράζει και η Ανατολική Φθιώτιδα
Στο πόδι είναι οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας για την είδηση που έσκασε σαν «βόμβα» ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) φτιάχνει νέο hot spot σε στρατόπεδο του Καραβόμυλου.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νέο hot spot δεν πρόκειται να γίνει στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο «Ανδρεόπουλου» που αρχικά είχαν δρομολογήσει, αλλά στο μεγάλο στρατόπεδο «Παπαποστόλου» που βρίσκεται πάνω στον δρόμο, μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.

Το ρεπορτάζ λέει ότι όλα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες και ότι στόχος του ΔΟΜ είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τις υποδομές μέχρι αυτό το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και αμέσως να ξεκινήσει η εγκατάσταση των προσφύγων, που αρχικά θα φιλοξενήσει από 500 έως 800 πρόσφυγες.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη νέα Δήμαρχο Στυλίδας Βιργινία Στεργίου μας δήλωσε: «Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο. Σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο του Καραβομύλου….»

«Δεν θέλουμε να γίνει η περιοχή μας νέα «Μόρια». Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η αύξηση του τουρισμού και όχι η υποβάθμιση. Το όλο εγχείρημα γίνεται με τόση βιασύνη και τόση προχειρότητα που μόνο για τους πρόσφυγες δεν ενδιαφέρονται αυτοί που το κάνουν. Δεν μπορούν να ζήσουν άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες. Δεν θα επιτρέψουμε την εξέλιξη αυτή που μαθηματικά οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή μας…», είπε στο LamiaReport κάτοικος του Καραβόμυλου.

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

ΚΑΙ ΕΣΥ ...ΒΡΟΥΤΕ
ΟΝΑΜΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;;;;
ΑΠΟ ΠΟΥ .....
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ.....

georgiosείπε...

ο καταυλισμος των σεισμοπληκτων του στρατοπεδου καποτα στις αχαρνες ακομα υπαρχει,εικοσι ολακερα ετη μια ζωη απο το 1999 ρε καταραμενοι πολιτικοι δεν εχει δωθει λυση και για τους λαθροπιθηκους αμεσα τα παντα!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications