Ο Μαδούρο «παγώνει» τις συνομιλίες με την αντιπολίτευση - Έρευνα κατά Γκουαιδό για εσχάτη προδοσία

Ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε αποσυρθεί από τις συνομιλίες λόγω του οικονομικού αποκλεισμού που επιβλήθηκε στη Βενεζουέλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν θα επιστρέψει στις συνομιλίες με την αντιπολίτευση, όσο ο ηγέτης της, Χουάν Γκουάιδο, εξακολουθεί να επιθυμεί να πουλήσει σε πολυεθνικές την αμφισβητούμενη περιοχή του Εσεκουίμπο, στην Γουιάνα.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πραγματοποίησαν αρκετούς γύρους συνομιλιών, με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας, προκειμένου να λύσουν τις διαφωνίες τους, που οδήγησαν την χώρα σε πολιτική αστάθεια μετά την κίνηση του Γκουάιδο να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της χώρας.

Σε δημόσια δήλωση του ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, είπε ότι έχει δώσει εντολή στον υπουργό Επικοινωνιών, Χόρχε Ροντρίγκες, να ζητήσει από την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση της αναφορικά με το Εσεκουίμπο, καθώς οι Αρχές είχαν αποδείξεις ότι ο Γκουάιδο επρόκειτο να πουλήσει την περιοχή.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας κατά του Χουάν Γκουαϊδό για «εσχάτη προδοσία» γιατί φέρεται να θέλει να εκχωρήσει σε πολυεθνικές το Εσεκουίμπο, που ανήκει στην Γουιάνα και το οποίο διεκδικεί το Καράκας.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του αντιπροέδρου της χώρας ότι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να πουλήσουν την περιοχή σε εταιρίες, όπως η Exxon Mobil.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications