Καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης ως 3,5 μέτρα και αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ

Μία τεράστια επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης ολοκληρώθηκε και κατάφερε να εντοπίσει 2 μεγάλες φυτείες κάνναβης.

Για την φυτείες συνελήφθησαν 4 άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας που είχε συσταθεί με σκοπό την καλλιέργεια, προμήθεια, μεταφορά, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης.

Η αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας επιτεύχθηκε μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα ερευνητικά στοιχεία, με αποτέλεσμα τον γεωγραφικό εντοπισμό των 2 φυτειών, αποτελούμενες συνολικά από 1.249 δενδρύλλια κάνναβης, σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και δύσβατη ορεινή περιοχή των Τ.Κ. Νεράιδας και Καροπλεσίου της Καρδίτσας, τις οποίες καλλιεργούσαν συστηματικά τα μέλη της ομάδας.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου οργανώθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Λαμίας, καθώς και σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Καρδίτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας, Κρατικής Ασφάλειας και Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφάλειας Εορδαίας και Λαμίας, της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, καθώς και αστυνομικών σκύλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της οργανωμένης επιχείρησης εντοπίστηκαν οι παραπάνω 2 φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και συνελήφθησαν σε περιοχές της Πτολεμαΐδας και της Φθιώτιδας, 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα 53χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, δυο 43χρονοι και ένας 46χρονος, για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και εκρηκτικών, κατά περίπτωση, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 3 ακόμη μελών της ομάδας.

Τα παράνομα έσοδα της εγκληματικής ομάδας (συμμορίας), από τη συγκομιδή αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια των παραπάνω φυτειών, υπολογίζονται τουλάχιστον στο 1.200.000 ευρώ.

Όσον αφορά στις 2 φυτείες, εκ των οποίων η μία αποτελούμενη από 1.001 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρα και η άλλη αποτελούμενη από 248 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 0,60 εκατοστά, αυτές βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους (τριακόσια μέτρα), ενώ συνδέονταν μέσω ενός αυτοσχέδιου μονοπατιού, που είχε δημιουργηθεί από μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στον χώρο των φυτειών εντοπίστηκαν σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος, ενώ βρέθηκαν 2 πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διέμεναν τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που ήταν επιφορτισμένα με τη φροντίδα και την επιτήρηση των φυτειών.

Τι εντοπίστηκε και κατασχέθηκε
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της φυτείας, καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, σε περιοχές της Εορδαίας και της Φθιώτιδας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

1.249 δενδρύλλια κάνναβης,
2.885 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
154 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης,
24 σπόροι κάνναβης,
3 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα,
2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
πιστόλι με γεμιστήρα,
2 κυνηγετικά όπλα,
781 κυνηγετικά φυσίγγια,
17 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
3 μαχαίρια,
αναδιπλούμενο στιλέτο,
2 πυροκροτητές μεταλλικοί,
8,2 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι,
2,5 συσκευασίες εκρηκτικού τύπου «λουκούμι»,
2 ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας,
ψηφιακή ζυγαριά,
16 κινητά τηλέφωνα με 14 κάρτες sim,
έντυπο υλικό καλλιέργειας κάνναβης,
σκαπτικά εργαλεία, σύνεργα και είδη ποτίσματος,
ζευγάρι κιάλια και
χρηματικό ποσό 255 ευρώ.
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον τριάντα πέντε 35 ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση, κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications