Ηθοποιός Λαμία: «Ζούσα με ένα κτήνος, εξέδιδε την αδερφή μου»

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν έγινε γνωστό ότι τα τρία αγόρια της οικογένειας κατηγόρησαν τον πατέρα τους ότι εξέδιδε την αδερφή τους.

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για τα εφιαλτικά χρόνια που έζησε έκανε ο μεγάλος γιος του Λαμιώτη που έδενε με αλυσίδα το ΑμεΑ κοριτσάκι του, στο οποίο ασελγούσαν και οι φίλοι του. Ο γνωστός ηθοποιός με συμμέτοχες σε σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις προσπαθούσε πολλά χρόνια να κρατήσει μυστικό το δράμα που βίωνε η οικογένειά του στα χέρια του πατέρα του.

«Δεν έχω πάει ποτέ διακοπές στη ζωή μου. Αν ήθελα να ζήσω έπρεπε να δουλεύω. Μέχρι τα δώδεκα η καθημερινότητά μου ήταν σχολείο – στάβλος – στάβλος – σχολείο και από ύστερα από τα δώδεκα και μετά, στη νύχτα. Αυτή μου έμαθε την ζωή. Της χρωστάω τα πάντα… Σε ένα σπίτι -τρώγλη, σε κάποια συνοικία της Λαμίας ζούσαμε πέντε παιδιά, με μια μάνα μειωμένης αντίληψης και ένα κτήνος», αναφέρει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αναφερόμενος στον πατέρα του, σημειώνει: «Από τα πέντε μου, ο ‘κύριος’ αυτός με ξυπνούσε χαράματα με ξύλο, βρισιές και την φράση ‘Ξύπνα γαϊδούρι, να έρθεις μαζί μου στα γουρούνια να με βοηθήσεις’. Εκεί όταν πάγωνα από το κρύο και δεν μπορούσα να δουλέψω άλλο με χτυπούσε με μπετόβεργες για να συνεχίσω – τα γουρούνια του τα πρόσεχε πολύ».

«Ο μόνος που του εναντιωνόταν, ο φύλακας άγγελός μου, ήταν ο παππούς μου. Τον χτυπούσε όμως κι εκείνον, και ύστερα φασαρίες, αστυνομία, ντροπή, κενό και πάλι από την αρχή», προσθέτει.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει παιδί που να έχει δεχτεί τόσο bullying και να έχει αντέξει. Στο Δημοτικό ήμουν βρώμικος, ατημέλητος, ντυμένος με κουρέλια. Οι συμμαθητές μου με κορόιδευαν, ήμουν πάντα εκτός παιχνιδιού, ένα παιδάκι καθισμένο ολομόναχο στο τελευταίο θρανίο της τάξης”. “Πώς το ξεπέρασα; Μάλλον με το κλάμα», περιγράφει χαρακτηριστικά.

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις
Πρόκειται για μια οικογένεια με τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι. Η μητέρα και το κορίτσι έχουν βαριάς μορφής νοητική υστέρηση (με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30). Η μητέρα δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τα μικρά παιδιά, ούτε και να προστατέψει το κοριτσάκι της, αλλά ούτε και τον ίδιο της τον εαυτό. Τα παιδιά έμειναν νηστικά και βρώμικα. Ντρεπόντουσαν να πάνε στο σχολείο.

Οι καταθέσεις των παιδιών για τα όσα βίωναν στα χέρια του είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Έβαζε τα παιδιά από ηλικία των 5 ετών να δουλεύουν στο χοιροστάσιο που διατηρούσε κάτω από άθλιες συνθήκες. Τα χτυπούσε με μπετόβεργες, καναπίτσα και σύρμα, για ασήμαντες αφορμές.

«Έχω δει με τα μάτια μου τον πατέρα μου να δένει με αλυσίδα από το λαιμό την αδελφή μου την Μαρία σε ηλικία 4 ετών. Σαν να ήταν σκυλί. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα (νοητική υστέρηση) που έχει η Μαρία είναι αποτέλεσμα του προβλήματος που έχει η μητέρα μου ή είναι από τα δεσίματα του πάτερα μου και το ξύλο που της έριχνε…», λέει ένα από τα αδέλφια του άτυχου κοριτσιού.

Ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια εκτός από το χοιροστάσιο στην εφηβεία του άρχισε να δουλεύει και σαν γκαρσόνι. Ο «πα-τέρας» τον έδερνε και του έπαιρνε το μεροκάματο. «Ο πατέρας μας είχε μισθό από το νοσοκομείο που δούλευε. Είχε επιπλέον εισόδημα από το χοιροστάσιο. Ποτέ δεν καταλάβαμε τι έκανε τα χρήματα. Εμείς πάντως μέναμε νηστικά και δεν είχαμε να φάμε…», λένε τα παιδιά.

Eίχαν ασελγήσει στο κορίτσι και κάποιοι αλλοδαποί που εργάζονταν στο οικογενειακό εργοστάσιο
Όταν τα παιδιά έλεγαν στον πατέρα ότι κάτι συμβαίνει με τον γείτονα και την ΑμεΑ αδελφή τους εκείνος τα αγνοούσε. Το ίδιο συνέβαινε και όταν του έλεγαν για τους εργαζόμενους στο χοιροστάσιο, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ασελγούσαν σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, για 10 και 20 ευρώ. Τέλος, τα παιδιά υποστηρίζουν ότι τον εφιάλτη της μικρής γνώριζαν και άλλα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον και κάποιοι γείτονες, αλλά κάνεις δεν τολμούσε να μιλήσει γιατί φοβόταν τον πατέρα.

Ο 53χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αρνούμενος τα πάντα. Στρεφόμενος κατά του μεγαλύτερου γιου του που έχει φύγει εδώ και πολλά χρόνια από το πατρικό, υποστήριξε πως δε μιλάνε από το 2005.

«Είμαστε τσακωμένοι! Όταν ήταν 15 – 16 ετών πήγε και με κατήγγειλε ότι τον βίασα. Κάτι που δεν αποδείχτηκε. Ούτε αυτό θα αποδειχτεί τώρα και θα γυρίσει εναντίον του. Θα τον μηνύσω και θα χάσει και τη δουλειά του. Όποιος με συκοφάντησε θα τιμωρηθεί».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications