Εξωγήινοι ανιχνευτές είναι κρυμμένοι σε κοντινούς αστεροειδείς και μας παρακολουθούν ισχυρίζεται γνωστός αστρονόμος

Αυτό το Σεπτέμβριο μάθαμε ότι το «Κέντρο για τους Μικρούς Πλανήτες», ένας οργανισμός του Παρατηρητηρίου Αστριφυικής Σμιθσόνιαν, ανακάλυψε ένα δεύτερο διαστρικό αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα.

Οι αστρονόμοι είπαν ότι το μυστηριώδες αντικείμενο, που ονομάζεται C / 2019 Q4, θα μπορούσε να είναι ένας κομήτης αφού φαίνεται να αφήνει πίσω του μια ουρά καθώς κινείται μέσα στο διάστημα.

Ωστόσο, για τον αστρονόμο Seth Shostak του Ινστιτούτου SETI, ο οποίος επικεντρώνεται στην αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, είπε ότι το διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένας εξωγήινος ανιχνευτής οπότε θα μπορούσε να αποστέλλεται για να μελετήσει το ηλιακό μας σύστημα και τους πλανήτες του.

Παρά τη θεωρία που έθεσε ο Shostak, οι περισσότεροι αστρονόμοι αναφέρονται στο C / 2019 Q4 ως κομήτη. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση, το αντικείμενο ακολουθεί μια υπερβολική πορεία που επεκτείνεται στο Ηλιακό Σύστημα.

Αλλά φαίνεται ότι δεν είναι ολόκληρη η αστρονομική κοινότητα συντεταγμένη με τη λογική και ορθολογική εξήγηση. Τώρα ένας Αμερικανός αστρονόμος προτείνει ότι οι αρχαίοι εξωγήινοι ανιχνευτές μπορούν να κρύβονται σε αστεροειδείς κοντά στη Γη.

Μας παρακολουθούν
Υπάρχουν, άραγε, αρχαία εξωγήινα σκάφη σε αστεροειδείς κοντά στη Γη που μας παρακολουθούν από αμνημονεύτων χρόνων; Ο Δρ Τζέιμς Μπέντφορντ, πρόεδρος της διαστημικής οργάνωσης Microwave Sciences στη Λαφαγιέτ της Καλιφόρνια, υποδηλώνει ότι οι αστεροειδείς κοντά στη Γη μπορεί να περιέχουν αρχαίους ρομποτικούς καθετήρες που απεστάλησαν από μακρινούς πολιτισμούς.

Επιπλέον, είναι τόσο πεπεισμένος για τη θεωρία του ότι αν δεν είναι έτσι, θα αποδείξει ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος στο σύμπαν. Σε ένα άρθρο με τίτλο Looking for Lurkers: Co-orbiters as SETI Observables που δημοσιεύθηκε στην Astronomical Journal, ο Δρ Μπένφορντ αναφέρεται σε κρυμμένους, άγνωστους και αθέατους σε εμάς, καθετήρες παρατήρησης που θα μπορούσαν να είχαν αποσταλεί για να μελετήσουν τη Γη εδώ και πολύ καιρό.

«Μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα εκ προθέσεως μήνυμα και μπορούν και να μην το κάνουν, ανάλογα με τα άγνωστα εξωγήινα κίνητρα», λέει το άρθρο. «Οι ανιχνευτές είναι πιθανώς ρομποτικοί, όπως οι δικοί μας Voyager και New Horizons.»

Προφανώς, υπάρχει επίσης ένα όριο στη διάρκεια ζωής οποιουδήποτε εξωγήινου διαστημικού καθετήρα που αποστέλλεται για να παρατηρήσει τη Γη. Για τον Αμερικανό αστρονόμο, οι ανιχνευτές ίσως περιμένουν να βρεθούν (από εμάς) αυτά τα αντικείμενα.

Μπορούν να παραμείνουν εκεί σιωπηλοί και απλά να ενημερώνουν και να επικοινωνούν. Ακόμα και αν βρούμε ένα τέτοιο μπορούμε απλά να το φωτογραφήσουμε και να τους στείλουμε ένα μήνυμα για να πούμε «σε βλέπω» και να «ξυπνήσουν» από το «λήθαργό» τους.Η ιδέα βασίζεται στον καθετήρα Bracewell, μια υποθετική ιδέα για έναν αυτόνομο διαστρικό ανιχνευτή διαστήματος με σκοπό την επικοινωνία με έναν ή περισσότερους εξωγήινους πολιτισμούς.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, η θεωρία του Δρ. James Benford έχει προκαλέσει κάθε είδους αντιδράσεις στην αστρονομική κοινότητα. Ωστόσο, εγείρει μια ενδιαφέρουσα ερώτηση.Η διαδικασία της αναζήτησης αρχαίων εξωγήινων σκαφών κοντά στη Γη θα ήταν απαραίτητη για να κατανοήσουμε τη δυνατότητα της εξωγήινης νοημοσύνης στον γαλαξία μας.

Και, αν δεν βρούμε απολύτως τίποτα στα συσσωρευμένα αντικείμενα των αστεροειδών που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο στην ίδια ή παρόμοια τροχιακή τροχιά προς τη Γη, ή γύρω από τη Γη, τότε οι πιθανότητες ύπαρξης πιο προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών οπουδήποτε στον γαλαξία μας αρχίζουν να απομακρύνονται.

«Αν δεν βρούμε τίποτα, αυτό μας δίνει ένα βαθύ αποτέλεσμα: κανείς δεν έχει έρθει να παρατηρήσει τη ζωή της Γης, η οποία ήταν εμφανής στην ατμόσφαιρά μας σε φασματικές γραμμές πάνω από τις διαστρικές αποστάσεις για περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο χρόνια», εξηγεί ο Dr Benford

Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο αστρονόμος σχολιάζει την ύπαρξη έξυπνης εξωγήινης ζωής. Το 2010, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιστήμονες της SETI είχαν υιοθετήσει λανθασμένη προσέγγιση κατά τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν ακούσει τα ασυνήθιστα blips ή μπιπ από επιλεγμένα κοντινά αστέρια. Παρά τα 50 χρόνια έρευνας, κανείς δεν μπόρεσε να βρει στοιχεία για εξωγήινο σήμα .

Σύμφωνα με τον Δρ Μπένφορντ, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής, η εξέλιξη επιλέγει την οικονομία των πόρων. Η μετάδοση είναι δαπανηρή και η μετάδοση σημάτων σε έτη φωτός θα απαιτούσε σημαντικούς πόρους. Στη συνέχεια, ένας εξωγήινος πολιτισμός θα προσπαθήσει να μειώσει το κόστος, να περιορίσει τα απόβλητα και να καταστήσει την τεχνολογία σηματοδότησης αποτελεσματική.

Έτσι, πρότεινε να παγιδευτούν τα περίεργα σήματα και να κατευθυνθούν στενά στο φάσμα ευρυζωνικών σημάτων ενός έως 10 gigahertz, δεδομένου ότι η SETI έχει εστιάσει εσφαλμένα τους δέκτες της και επίσης κοιτάζει προς λάθος κατεύθυνση.

diadrastika

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications