Επίθεση στην Aramco: Μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η επίθεση με drones στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο με την τιμή του πετρελαίου να αυξάνεται κατακόρυφα το πρωί της Δευτέρας κατά 10% όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Μπορεί την ευθύνη για την επίθεση να έχει αναλάβει η οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη, η εκδοχή, ωστόσο, αυτή δεν φαίνεται να πείθει τις ΗΠΑ οι οποίες αφήνουν να διαρρεύσει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ιράν.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twittter άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσινγκτον γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση εμφανιζόμενος έτοιμος για αντίποινα.

«Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ποιος είναι ο δράστης και είμαστε έτοιμοι και οπλισμένοι ανάλογα με την τελική επιβεβαίωση αλλά περιμένουμε να μας ενημερώσει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για το ποιος πιστεύουν αυτοί ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης και με ποιους όρους πρέπει να προχωρήσουμε» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει ο Guardian αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ αφήνει υπόνοιες για μια πιθανή στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ στην επίθεση στη Σαουδική Αραβία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications