Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό γεγονός. Ένας πιλότος ιδιωτικού αεροσκάφους έχασε τον έλεγχό κατά την παρουσία τριών ΑΤΙΑ που τον ακολουθούσαν για 18 ατελείωτα λεπτά.

Κατάφερε μόνο να στείλει το λακωνικό SOS από τον ασύρματο, ενώ οι ελεγκτές του Κεντρικού Μεξικού παρακολουθούσαν μια άγνωστη ηχώ που αργότερα εξαφανίστηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Το Mayday είναι ένα σήμα κινδύνου που χρησιμοποιείται ως κλήση έκτακτης ανάγκης στην αεροπορία. Η κλήση που έγινε τρεις φορές (Mayday, Mayday, Mayday) σημαίνει άμεσο κίνδυνο όπως ο κίνδυνος απώλειας ζωής και χρησιμοποιήθηκε από τον Carlos Antonio de Los Santos αφού έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους του λόγω της παρουσίας τριών αντικειμένων που δεν μπορούσε να αναγνωρίσει, κοινώς ΑΤΙΑ.

Η ιστορία του είναι συγκλονιστική. Ταξίδευε από το Zihuatanejo στην Πόλη του Μεξικού με το αεροπλάνο Piper P24. Για μετεωρολογικούς λόγους, το σχέδιο πτήσης του μεταβλήθηκε και, όταν είχε φτάσει στο νέο του ύψος πλεύση, στα 15.000 πόδια, ενώ είχε ήδη τη θέα της Λιμνοθάλασσας Tequestitengo, όπου έπρεπε να στρίψει για τη διαδρομή προσέγγισης στο αεροδρόμιο Benito Juárez. Τότε ένιωσε ότι «κάτι» τον παρακολουθούσε από αριστερά.

Στρέφοντας το κεφάλι του, κοίταξε ότι πλησίαζε ένα άγνωστο αντικείμενο το οποίο παρέμεινε «κολλημένο» στο φτερό. Φοβισμένος γύρισε το κεφάλι του στην άλλη πλευρά και είδε ένα παρόμοιο σκηνικό και σε εκείνο το φτερό.

Ένα δεύτερο αντικείμενο με τα ίδια χαρακτηριστικά, ένας ματ γκρι δίσκος με μια γυάλινη καμπίνα που δεν επέτρεπε να δει στο εσωτερικό, παρέμεινε μόλις 20 cm από την αριστερή πτέρυγα.

Ο πανικός ήταν μεγάλος και δεν άργησε να μεγαλώσει περισσότερο όταν είδε και ένα τρίτο αντικείμενο να έρχεται κατευθείαν προς την κατεύθυνση μιας επερχόμενης σύγκρουσης. Τότε αποφάσισε να στρίψει το τιμόνι για να αποφύγει το χτύπημα αλλά ο εφιάλτης του μόλις είχε αρχίσει.

Το αεροπλάνο φαίνεται να χτύπησε επάνω του, αποκτώντας ένα «ξύσιμο» στο κάτω μέρος της ατράκτου του αεροπλάνου και ο πιλότος έχασε τον έλεγχο.

Οι ελεγκτές στον πύργο ελέγχου του Κεντρικού Μεξικού «έβλεπαν» μια ηχώ στις οθόνες τους που συνόδευε το αεροπλάνο για 18 αιώνια λεπτά οπότε και επιταχύνθηκε απότομα στα 900 χλμ/ώρα κάνοντας έναν «αδύνατο» ελιγμό.

Μπορείτε να ακούσετε ζωντανά απόσπασμα από τις μαρτυρίες αυτού του περίεργου περιστατικού καθώς και τον ήχο από το μαύρο κουτί που έγινε με το FSX (Microsoft Flight Simulator) για τις συνθήκες που συνέβησαν το πρωί, εκείνο τον Μάΐο του 1975.

Ο Carlos Antonio de Los Santos εξετάστηκε ψυχολογικά κατά την άφιξή του στην πόλη του Μεξικού και το αεροσκάφος του ελέγχθηκε από τεχνικούς. Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τη φύση των γρατσουνιών στην άτρακτο.

Υποστηρίχθηκε η υπόθεση της ανοξίας, μιας ψευδαίσθησης λόγω έλλειψης οξυγόνου εξαιτίας του ύψους που βρισκόταν, αλλά… είχε και το ραντάρ επίσης έλλειψη οξυγόνου;

Αυτό που συνέβη εκείνο το πρωί είναι πρωτοφανές στη μεξικανική ουφλολογία και παραμένει ένα αληθινό μυστήριο μέχρι σήμερα. Τι νομίζετε ότι μπορεί να συνέβη;

.diadrastika

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications