To Ροτβάιλερ επιτέθηκε και κατασπάραξε βρέφος δύο μηνών μέσα στην κούνια του!

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα Γλυκά Νερά, όταν ροτβάιλερ επιτέθηκε και κατασπάραξε ένα βρέφος δύο μηνών μέσα στην κούνια του.

Η μητέρα του βρέφους το μετέφερε στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο Παίδων με πολλαπλά τραύματα από την επίθεση του σκύλου, ράτσας Ροτβάιλερ.

Ο σκύλος που επιτέθηκε και σκότωσε το δύο μηνών βρέφος, ανήκει στην οικογένεια του παιδιού που χάθηκε.Το τραγικό περιστατικό έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, στο σπίτι της οικογένειας, με την Αστυνομία να διεξάγει έρευνες. Η 35χρονη μητέρα είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ αυτήν την ώρα τής παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.

Η μητέρα είχε μόλις επιστρέψει από το σχολείο όπου είχε αφήσει τα υπόλοιπα τρία μεγαλύτερα αγόρια της. Σύμφωνα με το Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η 35χρονη άκουσε ξαφνικά φωνές μέσα στο δωμάτιο όπου ήταν η κούνια του μωρού.

Έτρεξε και βρήκε το ροτβάιλερ να επιτίθεται στο παιδί της. Κατάφερε να το αρπάξει μέσα από τα δόντια του και το μετέφερε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο «Παίδων» Πεντέλης.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, το πρωί ο σύζυγός της είχε φύγει για τη δουλειά του, η ίδια ήταν στο μπάνιο και καθάριζε και το βρέφος βρισκόταν στο σαλόνι. Το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι και ξαφνικά έσκισε τη σίτα της πόρτας, εισέβαλε στο σπίτι και άρπαξε το μωρό.

Προτού η μητέρα προλάβει να βγει από το μπάνιο, ήταν ήδη αργά. Μάλιστα, οι γιατροί που λίγο αργότερα εξέτασαν το μωρό στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εντόπισαν ακόμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο δύο μηνών κοριτσάκι από τα χτυπήματα σε τοίχους και έπιπλα.

Πάντως, στο αστυνομικό Τμήμα της Παιανίας έχουν προσαχθεί εκτός από τη μητέρα, ο πατέρας και η γιαγιά του βρέφους, ενώ αυτήν την ώρα οδηγούνται στον εισαγγελέα.
Σύμφωνε με την ΕΡΤ τόσο η γιαγιά όσο και οι γονείς του βρέφους συνελήφθησαν.
Το νοσοκομείο εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το 2 μηνών βρέφος, όταν έφτασε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης το πρωί της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:
«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του. Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.
Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος. Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».

Συγκλονίζουν οι πρώτες μαρτυρίες
Γείτονας της οικογένειας περιγράφει πως είδε τη μητέρα του παιδιού να τρέχει αλλόφρων με το μωρό στην αγκαλιά.
"Η οικογένεια που εκτός από το μωρό είχε και τρία μεγαλύτερα αγόρια, είχε μετακομίσει προσφάτως στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.
Ο άντρας έκανε βόλτα με το σκυλί. Το σκυλί έμενε μαζί τους. Στην βέραντα το είχαν από την πίσω πλευρά. Είμαι συγλονισμενη. Πώς μπορεί να έγινε αυτό;» ανέφερε η κάτοικος του διπλανού διαμερίσματος

«Είδα τη μητέρα να τρέχει»
Ο Αχιλλέας Παπαδόπουλος είναι κάτοικος της περιοχής στα Γλυκά Νερά και γείτονας της οικογένειας. Όπως περιέγραψε, δεν άκουσε το παιδί να κλαίει αλλά το μόνο που είδε ήταν αίματα και την 35χρονη να τρέχει με το παιδί στα χέρια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκυλί φαινόταν άγριο και συνήθως το είχαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο, όπου μένει η οικογένεια.

«Με το που βγήκα έξω, βλέπω την κυρία να βγαίνει έξω τρέχοντας με το μωρό στα χέρια και να μπαίνει στο αυτοκίνητό της. Δεν πρόλαβα ούτε να τη ρωτήσω τι συμβαίνει. Είδα αίματα. Δεν άκουσα κιχ από το μωρό. Άκουσα μετά ότι ο σκύλος επιτέθηκε στο μωρό. Είδα μόνο αυτό. Την κυρία να τρέχει με το μωρό, προφανώς για να πάει στο νοσοκομείο. Φαίνεται άγριο σκυλί. Το είχε στο μπαλκόνι. Είναι ροτβάιλερ νομίζω. Πρόσφατα είχε γεννήσει η κυρία κι απ’ ό,τι ξέρω είχε δύσκολη εγκυμοσύνη», τόνισε.

Και άλλα παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν
Ο θάνατος του βρέφους τριών μηνών από την επίθεση του σκύλου της οικογένειας δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συγκλονίζει τη χώρα. Πριν από περίπου ένα χρόνο αγοράκι από την Κυπαρισσία είχε μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα στο μάγουλο από επίθεση ροτβάιλερ στο Καραμανδάνιο νοσοκομείο της Πάτρας.

Τον Ιούλιο του 2017 κοριτσάκι 20 μηνών νοσηλεύτηκε στην εντατική του ΠΑΓΝΗ ύστερα από επίθεση, επίσης, ροτβάιλερ, ενώ το 2016 σοκ σε όλη τη χώρα είχε προκαλέσει ο θάνατος 5χρονου, ανήμερα το Πάσχα, όταν σε σπίτι που είχε πάει μαζί με την μητέρα του για να γιορτάσουν την ημέρα, του επιτέθηκαν τα σκυλιά του ιδιοκτήτη και τον κατασπάραξαν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications