Τουρκικά drones σαρώνουν Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου ANKA και BAYRAKTAR TB2, σαρώνουν με καθημερινές περιπολίες το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο έως και την Συρία, διοχετεύοντας σε τουρκικά κέντρα λήψης αποφάσεων πολύτιμες στρατιωτικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η οποία επικαλείται αναρτήσεις σε τουρκική ιστοσελίδα εξειδικευμένη σε στρατιωτικά ζητήματα, τα αεροσκάφη αυτά ακολουθούν καθημερινά δρομολόγια που αποτυπώνονται σε χάρτες και πετούν οπλισμένα. Είναι σε θέση δηλαδή να προσβάλουν άμεσα στόχους εάν αυτό αποφασιστεί από τα συγκεκριμένα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Τουρκία.

Από τα στοιχεία που ανήρτησε η τουρκική ιστοσελίδα Savunma Sanayist ST, προκύπτει πως οι πληροφορίες που συγκεντρώνουν τα αεροσκάφη αυτά διοχετεύονται:

Α. Στα αρχηγεία Αεροπορίας, Στρατού Ξηράς και Ναυτικού της Τουρκίας

Β. Στο αρχηγείο Στρατοχωροφυλακής
Γ. Στη διοίκηση της ΜΙΤ (τουρκική υπηρεσία πληροφοριών)

Τι δείχνουν οι χάρτες
Άκρως αποκαλυπτικές είναι οι φωτογραφίες χαρτών που δημοσίευσε την Τετάρτη η τουρκική ιστοσελίδα. Η «Savunma Sanayist ST» παρουσίασε τρεις χάρτες με τις διαδρομές που ακολουθούν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τρεις διαφορετικές περιοχές, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Συρία. Τρεις περιοχές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από πλευράς Τουρκίας.

Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζεται η πορεία που ακολουθεί το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του Αιγαίου. Το εν λόγω ιπτάμενο σκάφος κινείται κατά μήκος των τουρκικών παραλίων στο Αιγαίο.

Είναι, ωστόσο, εμφανές από την πορεία που ακολουθεί, η οποία φαίνεται στον χάρτη, πως η αποστολή του δεν είναι απλώς η παρατήρηση, αλλά να σαρώσει ολόκληρη την περιοχή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications