Αυτό είναι το νέο καταστροφικό stealth νέας γενιάς του Πούτιν

Την ίδια στιγμή που η Ρωσία προωθεί την ανάπτυξη του stealth μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς Su-57, παράλληλα «προετοιμάζει το έδαφος» για το PAK DA, ένα άλλο stealth αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να είναι πολύ πιο καταστροφικό και επιβλητικό.

Με τις ΗΠΑ να προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς στην ανάπτυξη αεροπορικών δυνάμεων επόμενης γενιάς, η Μόσχα καταλαβαίνει ότι δεν έχει περιθώρια να «μείνει πίσω» στον ανταγωνισμό και έτσι έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε η έναρξη δοκιμών για το PAK DA, το στρατηγικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το PAK DA αναπτύσσεται για την ρωσική Πολεμική Αεροπορία και αναμένεται να υποβληθεί σε δοκιμές σε πεδίο δοκιμών έξω από την Μόσχα.

Όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Tupolev: «Υπάρχουν μεγάλα σχέδια για τη δοκιμή και την περαιτέρω ανάπτυξη των ισχυρά αναβαθμισμένων αεροσκαφών Tu-22M3M, Tu-160 και Tu-95MS αλλά και για τη δοκιμή του αεροπορικού προγράμματος μεγάλης εμβέλειας [PAK DA]».

Η εταιρεία προσέθεσε επίσης ότι: «Τα σχέδια προβλέπουν επίσης τη δημιουργία και την έναρξη ενός σταθμού συντήρησης για τα αεροσκάφη Tu-204 και Tu-214 μέχρι μέχρι το τέλος του 2019».

Πότε θα επιχειρήσει

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της ρωσικής Ομοσπονδίας, Βίκτορ Μποντάρεφ έχει δηλώσει ότι οι εργασίες έρευνας και ανάπτυξης (R&D) για το stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος PAK DA που προορίζονται για την αντικατάσταση των βομβαρδιστικών Tu-22M3, Tu-95MS και αργότερα Tu-160, προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Οι παραδόσεις του στρατηγικού βομβαρδιστικού PAK DA στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2025-2030 μετά από δοκιμές. Τον Ιανουάριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tupolev είπε ότι το χρονικό πλαίσιο δημιουργίας του PAK DA είναι συγκρίσιμο με τον όρο δημιουργίας του υπερηχητικού αεροσκάφους Tu-144 και θα ισούται περίπου πέντε-επτά χρόνια.

Επίσης, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και ο σημερινός αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε τότε ότι το stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση το 2025-2026 και να εισέλθει στη διαδικασία παραγωγής το 2028 ή το 2029.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications