Ξεκίνησε η δεύτερη παράδοση των S-400 στην Τουρκία

Η παράδοση του πρώτου φορτίου του ρωσικού συστήματος S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2019. Σε δύο φάσεις - Αύγουστος και Σεπτέμβριος - η παράδοση του δεύτερου φορτίου.

Ξεκίνησε η δεύτερη παράδοση του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι το ρωσικό αεροσκάφος, το οποίο μεταφέρει τα τμήματα του πυραυλικού συστήματος, έχει ήδη προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Murted, στην Άγκυρα.

Τη Δευτέρα, άλλωστε,, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, γνωστοποίησε ότι «η παράδοση και η μεταφορά του δεύτερου φορτίου των S-400 θα ξεκινήσει την Τρίτη».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, ενώ ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Τον Δεκέμβριο του 2017, Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ.

Οι τελευταίες δεσμεύτηκαν να αναστείλουν τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ενώ έχουν απειλήσει τη γειτονική χώρα, με την επιβολή κυρώσεων.

Η Ουάσιγκτον επέκρινε σφοδρά τη συνεργασία Τουρκίας - Ρωσίας, ισχυριζόμενες ότι το σύστημα S-400 είναι ασύμβατο με τα συστήματα αεράμυνας του NATO.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications