Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: «Επέζησε στα Ίμια, πέθανε στον Πόρο» - Βίντεο

Σύμφωνα με τον γιο του πιλότου, ο 57χρονος χειριστής είχε συμμετάσχει και στο επεισόδιο των Ιμίων. Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τα αίτια του δυστυχήματος.

Συγκλονίζουν τα λόγια του γιου του 57χρονου πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαλατά και Πόρου, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ατόμων.

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας καταπληκτικός πατέρας και ήμουν τυχερός που τον έζησα. Μακάρι να γίνω και εγώ έστω το μισό από τον πατέρα μου άξιος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του «Alpha».

Και πρόσθεσε: «Σαν αετό τον θυμόμαστε, σαν αετός έφυγε, πάντα θα τον αγαπάμε, πάντα θα τον έχουμε στην καρδιά μας. Ήταν από τους πιο έμπειρους γιατί έχει 6.500 ώρες πτήσης σε ελικόπτερο».

Όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, τα οποία παραμένουν υπό διευκρίνιση, ο γιος του 57χρονου δήλωσε ότι «το σημείο το οποίο χτύπησε, το γνώριζε πάρα πολύ καλά και πολλές φορές μας είχε μιλήσει γιατί γενικότερα όταν απογειωνόταν και προσγειωνόταν κάπου, μας έπαιρνε τηλέφωνο».

Τόνισε δε, ότι «πέντε λεπτά πριν φύγει, λες και το γνώριζε μας, έστειλε πέντε φωτογραφίες, κάτι που δεν είχε ξανακάνει ποτέ».«Γενικότερα το γνώριζε το σημείο και σε πολλές συζητήσεις που είχαμε κάνει, μας έλεγε “αυτά τα καλώδια εκεί στον Πόρο, κάθε φορά που περνάω, κάθε φορά με ανατριχιάζουν”» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Μάλιστα, όπως έσπευσε να γνωστοποιήσει, ο πατέρας του είχε λάβει μέρος και στο επεισόδιο των Ιμίων, καθώς «επέβαινε στο ελικόπτερο που βρισκόταν πίσω από το ελικόπτερο που έπεσε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία, τα οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, της πρόσκρουσης στα καλώδια της ΔΕΗ προηγήθηκε μηχανική βλάβη.

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος Τροιζηνίας, με χθεσινές του δηλώσεις, ξεκαθάρισε ότι το ελικοδρόμιο δεν είχε πάρει άδεια λειτουργίας, ενώ επανέλαβε ότι δεν ήταν ασφαλές για προσγείωση και απογείωση.

Από τη συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή του ο Έλληνας πιλότος του και δύο Ρώσοι υπήκοοι, ένας εκ των οποίων ήταν γνωστός επιχειρηματίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications