Περιπτώσεις μυστηριώδους  εξαφανίσεων ανθρώπων και επιστροφή τους!

Χιλιάδες άνθρωποι εξαφανίζονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο. Μερικές φορές συνδέονται με εγκλήματα, άλλες φόρες οι λόγοι είναι πιο μυστηριώδης.

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν βρίσκονται πότε, εξαφανίζονται χωρίς κανένα ίχνος πίσω τους, αλλά μερικοί εμφανίζονται μετά από ημέρες, εβδομάδες ή και δεκαετίες. Επιπλέον, ακόμα και όταν εμφανίζονται δεν ξέρουν τι πραγματικά συνέβη.

Η εξαφάνιση της Amber Smith
Η 2χρονη Amber Rose Smith εξαφανίστηκε για μία μόνο ημέρα, αλλά η περίπτωσή της είναι μία από τις πιο περίεργες και ενδιαφέρουσες. Σύμφωνα με τον πατέρα της, το κορίτσι εξαφανίστηκε την ημέρα, όπως συνήθως ηταν στο σπίτι και στο δωμάτιό της, και έπαιζε με τις κούκλες της.

Ήταν στο Michigan στις 8 Οκτωβρίου του 2013. Ο πατέρας της ηταν δίπλα της, μόνο για λίγο έφυγε από το δωμάτιο των παιδιών για να πάει στην τουαλέτα για να επιστρέψει πίσω μετά από λίγα λεπτά και να μην βρει την κόρη του εκεί. Η Amber είχε εξαφανιστεί. Ο πατέρας της σκέφτηκε ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι κατά τη διάρκεια της απουσίας του και απήγαγε το παιδί, δεν είδε τίποτα ασυνήθιστο και δεν άκουσε κανένα ύποπτο ήχο.

Ωστόσο, η αστυνομία έκρινε ότι το ίδιο το παιδί θα μπορούσε να είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και να χάθηκε στο κοντινό δάσος. Άρχισαν αμέσως μια αναζήτηση με τη βοήθεια εθελοντών. Οι εθελοντές και η αστυνομία έψαχναν ολόκληρη την περιοχή, αλλά δεν βρήκαν το παιδί και κανένας από τους γείτονες δεν είδε το κορίτσι.

Αλλά την επόμενη μέρα, η Amber Rose βρέθηκε ασφαλής και υγιής μόλις λίγα μίλια μακριά από το σπίτι σε κοντινό λιβάδι, το οποίο είχε ερευνηθεί προσεκτικά την προηγούμενη μέρα.Το παιδί δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς βρέθηκε εκεί και η αστυνομία δεν είχε καμιά αληθοφανή εκδοχή, εκτός ότι η Amber έφυγε από το σπίτι μόνη της σκόπιμα για να πάει στο δάσος, το γιατί δεν την βρήκαν την προηγούμενη μέρα ειναι ένα μυστήριο .

Η εξαφάνιση της Tanya Kach(κεντρική εικόνα)
Η 14χρονη Tanya Kach από το McKeesport της Πενσυλβανίας, εξαφανίστηκε το 1996 και αρχικά πίστευαν ότι το κορίτσι απλώς έφυγε από το σπίτι της με φίλους. Αλλά τα χρόνια πέρασαν, η κοπέλα δεν βρέθηκε και θεωρήθηκε νεκρή. Το 2006 αποκαλύφθηκε η αλήθεια,είχε απήχθη από τον Thomas Howes, ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας στο σχολείο, την πήγε σπίτι του και την έκανε δούλα του σ@ξ. Για 4 χρόνια, η Tanya ζούσε σε ένα μικρό υπόγειο και κανένας από τους κατοίκους του σπιτιού, εκτός από τον Howes, δεν ήξερε για την ύπαρξή της.

Το 2000 αποφάσισε ότι είχε κρατήσει αρκετά το κορίτσι στο υπόγειο,έτσι την παρουσίασε στους γονείς του ως νύφη του, δίνοντάς της νέο όνομα. Τώρα η Tanya ζούσε στο σπίτι με τους γονείς του, αλλά φοβόταν ακόμα να πει ότι ήταν φυλακισμένη. Το 2006, ο Hawes έφυγε από το σπίτι μαζί της και πήγε σε ένα μπακάλικο, και η Tanya βρήκε ευκαιρία να ξεφύγει τελικά.Είπε στον ιδιοκτήτη του μπακάλικου την ιστορία της και του ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Ο Howes συλλαμβάνεται από την αστυνομία...

Η περίεργη εξαφάνιση του Stephen Kubaki
Το 1978 ο σπουδαστής Stephen Kubaki πήγε για σκι στη λίμνη του Μίτσιγκαν. Δεν επέστρεψε, και όταν η αστυνομία άρχισε να τον ψάχνει, βρήκαν ασυνήθιστα ίχνη, τα αποτυπώματα του τελείωναν ακριβώς στην ακτή, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη στον πάγο της λίμνης. Σύντομα, τα σκι και το σακίδιο του βρέθηκαν κοντά στην ακτή και αποφασίστηκε ότι τελικά είχε πνιγεί. Η αστυνομία έψαξε για το σώμα του στην περιοχή, αλλά δεν βρήκε τίποτα.

Αλλά μετά από περισσότερο από ένα χρόνο (!) Τον Μάιο του 1979, ο Stephen Kubaki εμφανίστηκε ζωντανός στο κατώφλι του σπιτιού των γονιών του. Για το τι συνέβη δεν μπορούσε να πει, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θυμάται τίποτα. Ξύπνησε κυριολεκτικά την παραμονή της επίσκεψής του στο σπίτι και ήταν ταυτόχρονα 64 χλμ μακριά από τον τόπο όπου εξαφανίστηκε.

Φορούσε ρούχα και είχε σακίδιο κάποιου άλλου άλλα δεν θυμόταν ποιος του τα έδωσε.Ήθελαν να κάνουν ύπνωση μήπως θυμηθεί,αλλά φοβόταν ότι κάτι πολύ τρομακτικό και τραυματικό είχε συμβεί και αρνήθηκε. Ωστόσο, είναι περίεργο το γεγονός μετά από αυτή την ιστορία,έδειξε ενδιαφέρον για την ψυχολογία και σύντομα έλαβε το διδακτορικό του ως ψυχολόγος, με τον οποίο ασχολείται τώρα.

Οι άνθρωποι της σκιάς
22 Σεπτεμβρίου του 2012 στο Ozark, στο Αρκάνσας, τα αδέλφια Andy Huff και Linda Artiga πήγαν μια βόλτα στο δάσος. Και οι δύο ήταν σε ηλικία 53 ετών, έτσι δεν πήγαν μακριά. Αλλά μόνο ο Andy επέστρεψε και όταν ρωτήθηκε που ειναι η Linda, είπε ότι πήγε στους συγγενείς απευθείας μετά την επιστροφή τους από το δάσος. Ωστόσο, αργότερα αποδείχθηκε η Linda δεν είχε πάει στους συγγενείς.

Όταν άρχισαν να ρωτούν τον Andy τι πραγματικά συνέβη με την αδελφή του, δίστασε να πει και φαινόταν σαν να είδε κάτι τρομακτικό, αλλά φοβόταν να το πει,η αστυνομία βρήκε τελικά τη Linda βαθιά μέσα στο δάσος και ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν ήξερε πώς είχε πάει εκεί.

Ο Andy δεν είπε ποτέ τίποτα, αλλά όταν η Linda συνήλθε από το σοκ, άρχισε να λέει πως ο Andy τραυματίστηκε κατά κάποιον τρόπο και πήγε να ζητήσει βοήθεια. Και όταν περπάτησαν μέσα στο δάσος συνάντησαν "Ανθρώπους Σκιές", ανθρώπινες σκούρες σιλουέτες. Ο Andy προσπάθησε να τους μιλήσει, αλλά κανείς δεν απάντησε, της φαινόταν ότι αυτοί οι άνθρωποι της σκιάς την παρακολουθούσαν πίσω από τα δέντρα. Το επόμενο πράγμα που θυμήθηκε ήταν τους διασώστες που την έψαχναν και φώναξαν το όνομά της. Οι λεπτομέρειες αυτής της ιστορίας παρέμειναν ασαφείς.

Εξαφανίστηκε για 23 χρόνια
Το πρωί της 21ης ​​Ιανουαρίου του 1987, ο Gabriel Naji πατέρας δύο παιδιών από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας, πήρε τηλέφωνο τη σύζυγό του από την εργασία του και της είπε ότι θα έφθασε νωρίς σήμερα στο σπίτι. Ωστόσο, δεν πήγε πότε σπίτι του εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος. Η αστυνομία τελικά τον θεώρησε νεκρό, είτε δολοφονικέ είτε αυτοκτόνησε σε απομονωμένο μέρος.

Αλλά το 2010, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ, ανακάλυψε τυχαία έναν άνθρωπο που έμοιαζε με τον Gabriel Naji να είχε νοικιάσει ένα σπίτι και κάλεσε την αστυνομία. Όταν του χτύπησαν στην πόρτα αποδείχθηκε ότι ηταν ο εξαφανισμένος Naji, και τα δακτυλικά αποτυπώματα ηταν ίδια. Ωστόσο δεν γνώριζε καθόλου ότι είχε οικογένεια σύζυγο και παιδιά.

Λίγο αργότερα, άρχισαν να εμφανίζονται αναμνήσεις, και θυμήθηκε ότι κάλεσε κάπου, και μετά είχε ένα πόνο στο κεφάλι του. Έχει μια κάρτα στην τσέπη του με το όνομά του, αλλά ξέχασε πού ζει και πού εργάζεται. Αρχικά περιπλανήθηκε στην πόλη, κοιμόταν στους δρόμους, εργάστηκε σε αγροκτήματα και μετά ως ψαράς σε αλιευτικό. Ο Gabriel Naji τελικά ενώθηκε ξανα με την οικογένειά του αλλά θυμόταν ελάχιστα από τα χρονιά που ηταν μαζί(!).

Η υπόθεση της Brenda Heist
Η Brenda Heist ζούσε με το σύζυγό της και δύο παιδιά τους στο Lititz της Πενσυλβανίας. Το 2002 την χώρισε ο άντρα της και εγκατέλειψε παιδιά της και εξαφανίστηκε. Κατόπιν αιτήματος του πρώην συζύγου της, η αστυνομία την έψαχνε για μέρες αλλά δεν βρήκε τίποτα και θεωρήθηκε νεκρή.

Το 2013, μια γυναίκα εμφανίστηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη Φλόριντα και άρχισε να λέει ότι το όνομά της ήταν Brenda Heist και ότι ζούσε στην Πενσυλβάνια πριν από 11 χρόνια. Ότι κάθισε σε ένα πάρκο όπου έκλαιγε μετά από το διαζύγιο και τα προβλήματα που έπεσαν πάνω της και τρεις άγνωστοι πλησίασαν. Την ρώτησαν αν ήθελε να πάει μαζί τους στη Φλόριντα και "κάτι έκανε κλικ" στο κεφάλι της. Η Brenda πήγε μαζί τους.

Στη Φλόριντα κατέληξε να ζει σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και μερικές φορές στους δρόμους, εθισμένη στα ναρκωτικά και η ζωή της έγινε χειρότερη. Το 2013, η Brenda βρήκε τη δύναμη και στράφηκε στην αστυνομία για βοήθεια. Ήθελε επίσης να ξανακερδίσει τα παιδιά της, αλλά την απέρριψαν και αρνήθηκαν να ξανά μιλήσουν.

H εξαφάνιση του Richard Hoagland
Στις 10 Φεβρουαρίου του 1993, ο Richard Hoagland από την Ινδιανάπολη κάλεσε τη σύζυγό του από την εργασία του και της είπε ότι ήταν άρρωστος και θα πήγαινε στο νοσοκομείο. Δεν την τηλεφώνησε ξανά, και η σύζυγός του δεν μπορούσε να τον βρει σε κανένα νοσοκομείο της πόλης. Η αστυνομία αρχικά πίστευε ότι ο Hoagland εγκατέλειψε την σύζυγό του, παρόλο που δεν πήρε τίποτα μαζί του, και ο τραπεζικός του λογαριασμός ήταν επίσης άθικτος. Κανένα είδος φαγητού, αντικείμενου ή εισιτήριο δεν αγοράστηκε μέσω της κάρτας του.

Βρήκαν το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, αλλά δεν βρήκαν κανένα εισιτήριο με το όνομά του ούτε με την κάρτα του ούτε με μετρητά. Το καλοκαίρι του 1993, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίεργα όταν στάλθηκαν δύο ταχυδρομικές τραπεζικές κάρτες στους δύο γιους του.Ο κάθε λογαριασμός είχε μόνο 50 δολάρια, αλλά το σημείωμα έλεγε: "ίσως σας δω κάποια μέρα, αλλά δεν ξέρω πότε, ο πατέρας σας".

Μετά από αυτό, δεν υπήρξαν νέα από τον Hoagland και θεωρήθηκε νεκρός. Αλλά το 2016 αποδείχθηκε ότι ζει στη Φλόριντα με το όνομα Terry Simansky, και παντρεμένος με άλλη γυναίκα. Αργότερα, η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Hoagland είχε εμπλοκή σε περίπτωση απάτης στην προηγούμενη δουλειά του και με αυτόν τον τρόπο αποφάσισε να εξαφανιστεί και να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications