Πανελλαδικές:Οι «πρώτοι των πρώτων» πανηγυρίζουν την «επιτυχία» τους!  γιαυτό δεν επεμβαίνουν οι εξωγήινοι!

protothema.gr:Με το χαμόγελο στα χείλη και μια αίσθηση περηφάνειας αλλά και... ανακούφισης είδαν σήμερα τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια οι μαθητές που έγραψαν καλύτερα από όλους, οι «πρώτοι των πρώτων», όπως συνηθίζεται να τους λέμε.

Ήξεραν βέβαια πως κατά πάσα πιθανότητα με τις άριστες βαθμολογίες που είχαν συγκεντρώσει, θα πετύχαιναν την εισαγωγή τους στην πρώτη σχολή επιλογής, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών του 2019. Η επιβεβαίωση της επιτυχίας τους όμως ήρθε σήμερα και για κάποιους η χαρά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού κατόρθωσαν όχι μόνο να περάσουν στην σχολή που προτιμούσαν, αλλά το κατόρθωσαν και στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Με 19.317 μόρια ο Δημοσθένης Καμποσιώρας κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Μιλώντας στο protothema.gr για τη χρόνια που πέρασε ο Δημοσθένης εξηγησε ότι «δεν ήταν μια διαδικασία που διήρκησε έναν χρόνο αλλά έχει ξεκινήσει από το γυμνάσιο καθώς από τότε είχαν τεθεί οι πρώτες βάσεις. Από τότε ουσιαστικά άρχισα να διαβάζω συστηματικά επομένως η φετινή διαδικασία δεν ήταν πρωτόγνωρη για εμένα.

Η αλήθεια είναι πως η βαρύτητα και η σημασία που έχουμε δώσει στις συγκεκριμένες εξετάσεις την κατέστησαν πιο ψυχοφθόρα από τις προηγούμενες κλασικές εξετάσεις του σχολείου αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι διαφορετικό και αυτό το αντιλαμβάνεται ο μαθητής μόλις τελειώσει και βγουν τα αποτελέσματα».

Ο Δημοσθένης παράλληλα τόνισε πως ήταν μια δύσκολη χρόνια γιατί «έπρεπε να ξεπεράσω κάποιες φορές τον εαυτο μου εκεί που ηθελα να τα παρατήσω, να παρατήσω τους στόχους μου γιατί είχαν έρθει και τέτοιες στιγμές. Κουραζόμουν ψυχολογικα γιατί είχα υπερβολικές απαιτήσεις και έθετα τον υψηλότερο στόχο και όταν έβλεπα ότι δυσκολεύουν τα πράγματα απογοητευομουν. Το θέμα είναι να σηκωθείς ξανά, να παλέψεις ξανά και να δώσεις την τελική μάχη χωρίς άγχος».

Ο Δημοσθένης κατάφερε να εισαχθεί στην πρώτη σχολή που είχε επιλέξει. Μάλιστα όπως εκμυστηρεύτηκε στο protothema.gr την απόφαση την είχε λάβει ήδη από τότε που ήταν μαθητής του γυμνασίου. «Τότε είχα ψαχτεί μόνος μου για διάφορες απλές έννοιες όπως το ΑΕΠ, το ισοζύγιο είχα δει μετά και μια επένδυση κεφαλαίων και σκέφτηκα ότι με κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ επαγγελματικά».

Οι στόχοι του Δημοσθένη δεν σταματούν όμως εδώ. Όπως λέει: «σκέφτομαι σοβαρά του χρόνου να προσπαθήσω να εισαχθώ στο London School of Economics. Ωστόσο αν δω ότι η σχολή μου ικανοποιεί τις προσδοκίες μου και τις σκέψεις μου και μπορεί να με βοηθήσει να εξελιχθώ φυσικά θα μείνω εδώ και θα περιμένω το μεταπτυχιακό».Μπλα μπλα μπλα!! ας πάνε σε έγκυρες πήγες να διαβάσουν την συνεχεία να τους γίνει το μυαλό τυρόγαλο ! απαξιώνουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό το θέατρο σκιών στο σπηλαίο του Πλάτωνα ...

Από μικρο άκουγα για αυτό το θεάτρου του παράλογου, μου έκανε τρομερή εντύπωση που θεωρείται κάποιος "διάνοια" και "τέρας μορφώσεως" επειδή έγραψε καλά λέει στις πανελλαδικές! και πολλοι από αυτούς το μονο που ξέρουν ειναι να γράφουν! το μυαλό τους δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε απλούς μηχανισμούς, εκτός οτι δεν καταλαβαίνουν να βιδώσουν μια βίδα, τότε δεν γνώριζα ποιος έφτιαξε αυτό το ηλίθιο σύστημα που προωθεί ως επί το πλείστον άχρηστους!όπως λένε οι ίδιοι: πανελλήνιες εξετάσεις είναι θεσμός του "ελληνικού" κράτους για την εισαγωγή των μαθητών του Λυκείου στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ισχύει από το 1960 μέχρι σήμερα (γιαυτό σταμάτησαν να βγαίνουν εφευρέτες?).Είναι οι ίδιοι που το 1967 4 χρονιά μετά την δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ στην Αμερική(και στην Ευρώπη ταυτόχρονα, οπού είχε μείνει ακόμα ) κατάργησαν ένα νόμο τεράστιας σημασίας και έβγαλαν αντίθετους νομούς! τι δεν κατάλαβες μαντάμ και μεσιε?

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications