Ο κρατούμενος για τους πυροβολισμούς στο Τέξας εξήγησε το κίνητρο του εγκλήματος

Ο Πάτρικ Κρούσιος, ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο Τέξας, πριν επιτεθεί στο εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο, δημοσίευσε στη σελίδα του στο Twitter ένα μανιφέστο που υποστήριζε την τρομοκρατική επίθεση στο τζαμί στη Νέα Ζηλανδία.

Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών στο εμπορικό κέντρο δυτικά του Τέξας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 40 τραυματίστηκαν. Στο πολυσέλιδο μανιφέστο του, ο 21χρονος Κρούσιος δηλώνει ότι με τις πράξεις του προστατεύει τη χώρα του από ξένη «εισβολή». Πιστεύει επίσης ότι ο πολιτισμός και η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών «υποφέρει» από την εισροή αλλοδαπών.

Στο έγγραφο, ο φερόμενος ως δράστης υποστήριξε τους πυροβολισμούς στην Χριστιανική εκκλησία που έλαβαν χώρα το Μάρτιο στη Νέα Ζηλανδία και καταδίκασε τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους επειδή δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μετανάστευσης, αλλά όπως υποστηρίζει: «οι Δημοκρατικοί ακολουθούν ένα πρόγραμμα υπέρ της μετανάστευσης, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν διχασμένοι».Η αυθεντικότητα του μανιφέστου παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή ανεπιβεβαίωτη.

Μαζικοί πυροβολισμοί πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο εμπορικό κέντρο Cielo Vista του Ελ Πάσο. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί λέγεται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 19 άτομα, αλλά οι αναφορές από το σημείο ποικίλλουν. Τουλάχιστον 22 άτομα έχουν νοσηλευτεί και 9 άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το CBS News. Ένας ασθενής είναι ηλικίας μόλις 4 μηνών.

Ο φερόμενος ως δράστης βρίσκεται υπό κράτηση και η σκηνή λέγεται ότι δεν είναι πλέον «ενεργή», αλλά οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχουν ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν μακριά. Οι προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για «πολλούς δράστες», αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι αυτές οι αναφορές είναι αληθινές.

Ο ύποπτος σύμφωνα με αναφορές αναγνωρίστηκε ως ο 21χρονος Πάτρικ Κρούσιος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications