Το Πεντάγωνο δοκιμάζει λέιζερ ικανό να μεταδίδει μηνύματα απευθείας στο μυαλό των ανθρώπων

Το Πεντάγωνο εξέτασε πρόσφατα το νέο λέιζερ που ετοιμάζει, το οποίο είναι ικανό να μεταδίδει σαφή μηνύματα της ανθρώπινης γλώσσας σε μεγάλες αποστάσεις, αναφέρει η Live Science. Το έργο εντάσσεται σε μια στρατιωτική πρωτοβουλία που ονομάζεται Κοινή Διεύθυνση για τα Μη Θανατηφόρα Όπλα (Joint Non-Lethal Weapons Directorate – JNLWP).

Για να γίνει η «ομιλία του φωτός», το όπλο χρησιμοποιεί μια αρχή που ονομάζεται «φαινόμενο πλάσματος που προκαλείται από λέιζερ», το οποίο συνίσταται στην πυροδότηση απίστευτα ισχυρών ακτίνων για να δημιουργηθεί μια μπάλα πλάσματος και στη συνέχεια στην εκτόξευση ενός δεύτερου λέιζερ για να ταλαντευτεί το πλάσμα, δημιουργώντας ηχητικά κύματα.

Με αρκετές «πυροδοτήσεις» λέιζερ που εκτοξεύονται στις σωστές συχνότητες, οι δονήσεις πλάσματος μπορούν πραγματικά να μιμούνται την ανθρώπινη ομιλία, εξηγεί το site.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στους Military Times, η χρήση αυτής της κατευθυνόμενης ενέργειας θα μπορούσε να θερμαίνει το δέρμα ενός στόχου σε εξαιρετικά άβολα επίπεδα, αλλά χωρίς να το καίει, καθώς εκπέμπουν συγχυτικούς θορύβους ή δίνουν φωνητικές εντολές π.χ. «θα είμαστε αναγκασμένοι να σας πυροβολήσουμε» ώστε να υποτάξουν τους αντιπάλους χωρίς να πρέπει να τους σκοτώσουν.

Οι δημιουργοί του όπλου επιβεβαιώνουν ότι το σήμα έχει τη δυνατότητα να περάσει μέσα από το γυαλί ώστε να μπορεί να γίνει αντιληπτό μέσα σε ένα κτίριο, αλλά δεν διεισδύσει ακόμα σε άλλα στερεά εμπόδια.

Ωστόσο, με τη σωστή διαμόρφωση της τροφοδοσίας, μια παρόμοια συσκευή θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε ένα μικρό όχημα και να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο κινητού τηλεφώνου ή ως εργαλείο περιπολιών.

Παρόλο που για τώρα μοιάζει με θέμα επιστημονικής φαντασίας, μια έκδοση του όπλου, έτοιμη για στρατιωτική χρήση, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη σε μόλις πέντε χρόνια, σύμφωνα με το RT.

The Joint Non-Lethal Weapons Directorate’s Experimental Plasma Effects Weapon

diadrastika.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications