Ποιοι κοιμούνται καλύτερα: Να πώς θα έχεις ξεκούραστο ύπνο

Αναζητάτε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο; Αυτή η έρευνα είναι η κατάλληλη, και η συμβουλή είναι μία: Δείτε το ποτήρι μισογεμάτο, ή αλλιώς τη θετική πλευρά της ζωής.

Οι αισιόδοξοι κοιμούνται καλύτερα, όπως δείχνει έρευνα που διεξήγαγε η καθηγήτρια Ροσάλμπα Χερντάντεζ από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις.

Η ίδια παρακολούθησε περισσότερα από 3.500 άτομα ηλικίας μεταξύ 32 και 51 ετών για αρκετά χρόνια. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι διατηρούν μία πιο αισιόδοξη στάση ζωής, έχουν 78% περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν καλύτερα.

Οι συμμετέχοντες που θεωρήθηκαν πιο αισιόδοξοι είχαν έξι έως εννέα ώρες ύπνου ανά διανυκτέρευση, ενώ το 74% των αισιόδοξων ατόμων δεν παρουσίαζε αϋπνία ή υπνηλία στη διάρκεια της ημέρας.

«Η έλλειψη υγιούς ύπνου συνιστά ανησυχία για τη δημόσια υγεία, καθώς η κακή ποιότητα του ύπνου συνδέεται με πολλαπλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων του μεγαλύτερου κινδύνου για παχυσαρκία, υπέρταση και θνησιμότητα από άλλες αιτίες», σημείωσε η ίδια.

Αν και οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για το πώς η αισιοδοξία επηρεάζει τον ύπνο, εκτιμούν ότι ενδέχεται να σχετίζεται με το γεγονός ότι τα πιο αισιόδοξα άτομα αναπτύσσουν περισσότερο προσαρμοστικές ικανότητες.

«Οι αισιόδοξοι είναι πιο πιθανό να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην αντιμετώπιση προβλημάτων και να ερμηνεύσουν αγχωτικά γεγονότα με πιο θετικό τρόπο, μειώνοντας τις ανησυχίες και τις σκέψεις όταν κοιμούνται και καθ'όλη τη διάρκεια του κύκλου του ύπνου τους», είπε η ερευνήτρια.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications