Φωτιά στο Κιλκίς: Τρεις προσαγωγές δασεργατών!

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μια δύσβατη περιοχή στην πλαγιά του Προφήτη Ηλία σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το Παλατιανό και σε δάσος με βελανιδιές, όπου ουσιαστικά μπορούσαν να επιχειρήσουν μόνο πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα.

Ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών του ν. Κιλκίς, αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, που συντόνιζε όλες τις προσπάθειες κατάσβεσης, τόνισε πως η φωτιά ήταν έρπουσα και σε περιοχή που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα οχήματα.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν δυο αεροπλάνα καναντέρ, ένα ελικόπτερο, 41 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από τη 2η ΕΜΑΚ με 22 πυροσβέστες, 3 υδροφόρες του δήμου Κιλκίς και 3 μηχανήματα γκρέιτερ του δήμου και της Περιφέρειας.

Στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβη και ο νέος δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο αντιδήμαρχος Κρουσίων Γιώργος Μπαλάσκας και ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θέμης Κοσμίδης.

Ο κ. Κυριακίδης συνεχάρη την Πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση και μεγάλη κινητοποίησή της και ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και τους υπαλλήλους του δήμου για τις προσπάθειές τους σε μια δύσκολη και δύσβατη περιοχή.

Προσήχθησαν τρία άτομα

Στο μεταξύ, όπως μας δήλωσε ο κ. Τσάγκαλος, η φωτιά ξέσπασε σε μια περιοχή όπου έκοβαν ξύλα δασεργάτες του συνεταιρισμού. Γι’ αυτό κι έχουν προσαχθεί τρεις δασεργάτες στο Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς προκειμένου να καταθέσουν, με παράλληλη ενημέρωση και των εισαγγελικών αρχών του Κιλκίς. Παράλληλα, θα διενεργηθεί και όλη η προανάκριση για να φθάσει η Υπηρεσία σε ασφαλή συμπεράσματα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications