Επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Τέξας: Τρεις επιβεβαιωμένες συλλήψεις έως τώρα

«Τρεις είναι οι συλληφθέντες» και «αρκετοί είναι οι νεκροί» από την ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης στο Τέξας Ντι Μάγκρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας Ντάν Πάτρικ τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται «κάπου μεταξύ 15 με 20, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς τον αριθμό των νεκρών».

Συναγερμός σήμανε στο Ελ Πάσο του Τέξας το Σάββατο, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε εμπορικό κατάστημα της περιοχής, στο Cielo Vista Mall.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο CBS. Την ίδια πηγή επικαλούνται κι άλλα αμερικανικά τηλεοτπικά δίκτυα.

«Πολλοί είναι οι νεκροί από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο», ανακοίνωσε η Ολίβια Ζεπέντα, διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου της πόλης αυτής στο Τέξας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η ίδια τόνισε πως οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί, χωρίς όμως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.

«Μεταξύ 15 με 20 είναι ο αριθμός των ανθρώπων που επλήγησαν και πιθανώς πολλοί είναι νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας», σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της αμερικανικής Πολιτείας.

«Τρεις είναι οι συλληφθέντες» και «αρκετοί είναι οι νεκροί» από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης αυτής στο Τέξας Ντι Μάγκρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

>

Το περιστατικό, σε κάθε περίπτωση, είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Μάρτυρες ανέφεραν στο CBS News ότι ακούστηκαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί, ενώ το CNN κάνει λόγο για νεκρούς - χωρίς να προσδιορίζει τον αριθμό τους.

Μία γυναίκα, που μόλις έκανε τα ψώνια της σε σουπερμάρκετ της αλυσσίδας Walmart, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως άκουσε κάτι σαν «πυροτεχνήματα» την ώρα που αναζητούσε μία θέση στάθμευσης.

«Κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του. Είδα τρεις, ή τέσσερις, να πέφτουν», τόνισε η ίδια γυναίκα ονόματι Βανέσα.

 

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν εικόνες με τις αστυνομικές δυνάμεις να αναπτύσσονται στο σημείο.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για τον έλεγχο των όπλων, εκρηκτικών, καπνού και οινοπνευματωδών (ATF) στο Ντάλας ανακοίνωσε πως σπεύδουν άνδρες της επί τόπου για να συνδράμουν την αστυνομία του Ελ Πάσο.

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να μείνουν μακριά από το Cielo Vista Mall, καθώς το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πριν από λίγες ημέρες, πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε πολυκατάστημα στο Μισισιπί. Αποτέλεσμα ήταν δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications