Φίλος 19χρονου που έπαθε ανακοπή παίζοντας μπάσκετ: Το ασθενοφόρο έκανε μία ώρα να φτάσει! (βίντεο)

Καταγγελία για καθυστερημένη άφιξη του ασθενοφόρου έκανε, συντετριμμένος, ο φίλος του 19χρονου στη Σάμο, που έχασε τη ζωή του παίζοντας μπάσκετ σε υπαίθριο γήπεδο του κλειστού Γυμναστηρίου στο Καρλόβασι.

Ο αδελφικός φίλος του 19χρονου Νίκου Μαθιού και αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού περιέγραψε στο OPEN τις τραγικές στιγμές που βίωσε, αφού κάλεσε ασθενοφόρο:

«Το ένα ασθενοφόρο ήταν στην άλλη άκρη του νησιού. Αστυνομία έπαιρνα, δεν υπήρχε… Είχε γίνει ένα τροχαίο σε άλλο σημείο. Ήρθε ο οδηγός από το σπίτι του, με παντόφλες, και πήγε και πήρε το ασθενοφόρο για να έρθει στο γήπεδο, με παντόφλες… «Έπαιρνα το ΕΚΑΒ και μου έλεγαν: “Δεν μπορούμε να έρθουμε. Βάλ’ τον στο αμάξι και φερ’ τον να γλιτώσουμε χρόνο».

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει και η περιγραφή του καρδιολόγου Πέτρου Χατζηανδρέου, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον 19χρονο.

«Είμαι καρδιολόγος, κλήθηκα εκεί, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με απινιδωτή. Πήγα και το παιδί ανένηψε. Το συνόδευσα στο νοσοκομείο όπου έφτασε ζωντανό με καρδιακή λειτουργία, όχι όμως και εγκεφαλική λειτουργία καλή, όπου διασωληνώθηκε, μπήκε στη ΜΕΘ, όπου εκεί έγινε εξειδικευμένη βοήθεια από όλους τους ειδικούς, που είναι πάρα πολύ καλά ενημερωμένοι και καταρτισμένοι συνάδελφοι. Αλλά λόγω του προβλήματος έκανε τη μία ανακοπή μετά την άλλη και κατέληξε», είπε.

Ερωτηθείς για το πόση ώρα έκανε το ασθενοφόρο για να φτάσει στο σημείο, ο κ. Χατζηανδρέου απάντησε: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα, δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά μία ώρα την έκανε. Αν περάσουν πέντε λεπτά, δεν συζητώ δέκα, ο εγκέφαλος είναι νεκρός. Η καρδιά μπορεί να ανανήψει με τον απινιδωτή, αλλά μετά έχει χαθεί ο εγκέφαλος, δηλαδή είναι θέματα λεπτών».

Οι κάτοικοι της Σάμου εκφράζουν την οργή, τον θυμό, αλλά και τον φόβο τους για τις μεγάλες ελλείψεις του ιατρικού κέντρου, που είναι άκρως επικίνδυνες και που μπορούν να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

Ο 19χρονος ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σπούδαζε Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->