Μεγάλη φωτιά στην Ελαφόνησο, εκκενώνεται το κάμπινγκ - Βίντεο

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο, όπου εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά. Εντολή για εκκένωση του κάμπινγκ. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ερέτρια.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Ελαφόνησο, στη Λακωνία.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και τέσσερις υδροφόρες του δήμου.

Από αέρος συνδράμουν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Οι τοπικές αρχές έχουν δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης του κάμπινγκ του νησιού, το οποίο αυτή την περίοδο είναι γεμάτο από παραθεριστές.

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Σέτα, στην Ερέτρια, όπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο οχήματα του δήμου και ένα μηχάνημα έργου.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και στην πυροσβεστική εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πλήρη κατάσβεση του μετώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτου συναγερμού, καθώς υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς (Κατηγορία 5) για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2012.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά την Αττική, τα Κύθηρα, την ανατολική Βοιωτία, την Εύβοια, την Κόρινθο, την Αργολίδα, την Αρκαδία και τη Λακωνία.

Σε κατάσταση επιφυλακής (Κατηγορία 4) βρίσκονται και οι παρακάτω περιοχές:
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες)
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)
Σύμφωνα με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, το επόμενο τριήμερο αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα με υψηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους, παρατεταμένη ξηρασία και χαμηλά ποσοστά υγρασίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications