Αποχαιρέτισε ο Αμβρόσιος: «Έρχονται μαύρα χρόνια»

Την αποχαιρετιστήρια Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης τέλεσε σήμερα, ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Ποιο ήταν το μήνυμα του στους πιστούς που βρέθηκαν στην τελευταία λειτουργία.

Τους πιστούς αποχαιρέτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος που προεξήρχε της τελευταίας Θείας Λειτουργίας του με αυτήν την ιδιότητα, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Την πρόβλεψη ότι έρχονται μαύρα χρόνια έκανε μεταξύ άλλων στο μηνυμά του, σύμφωνα με την περιφερειακή ιστοσελίδα thebest.gr, ενώ παράλληλα ζήτησε χρήματα για την ανακατασκευκευή του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου.

«Ευχηθείτε ο Πανάγαθος Θεός να μας ελεεί. Δυστυχώς, έρχονται μαύρα χρόνια Γι’ αυτό κρατηθείτε από τον Θεό και παραμείνετε κάτω από την σκέπη της Παναγίας μας! Και τέλος, ευχηθείτε για εμένα να έχω χριστιανά τα τέλη της ζωής μου, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Φεύγω ήσυχος διότι εξασφάλισα το απαραίτητο κονδύλι για τις εργασίες ανακαίνισης του Σπιτιού της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής, που αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Παράλληλα, έχω μία μεγάλη ελπίδα πως κάποιος δωρητής θα μας δώσει χρήματα για να ανακατασκευάσουμε τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, που έχει «χτυπηθεί» από το σεισμό του 1995, ανέφερε.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι έγινε ο ίδιος έγινε «ολοκαύτωμα για τους πιστούς».

«Σύντομα λοιπόν κατεβαίνω από τον Θρόνο μου, έρχομαι κοντά σας και γίνομαι ένας από εσάς. Θα σας πλησιάσω και θέλω να με νιώσετε ως αδελφό σας, ως πατέρα σας, ως στήριγμά σας!», επισήμανε.

Παράλληλα ζήτησε συγχώρεση για τις «παραλείψεις και τις αμαρτίες» του.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->