Πήραν υγρό αίμα από ένα εξαφανισμένο άλογο 42.000 χρόνων για κλωνοποίηση

Το "παλαιότερο αίμα στον κόσμο",με ελπίδες για αναβίωση ενός εξαφανισμένου είδους. Το αίμα προέρχεται από ένα άλογο από την εποχή των παγετώνων, είναι το αρχαιότερο και διατηρημένο ζώο στον κόσμο από εκείνη τη χρονική περίοδο.

"Το καλύτερο διατηρημένο ζώο της εποχής των παγετώνων που βρέθηκε ποτέ ..." Δήλωσαν.

Ο Σεμιόν Γκριγκόρεεφ, επικεφαλής του Μουσείου Μαμούθ στο Γιακούτσκ, δήλωσε:Η αυτοψία δείχνει διατηρημένα εσωτερικά όργανα. Δείγματα υγρού αίματος ελήφθησαν από τα αγγεία της καρδιάς, τα οποία διατηρήθηκαν σε υγρή κατάσταση για 42.000 χρόνια χάρη στις ευνοϊκές συνθήκες στο παγωμένο νερό.

Οι μυϊκοί ιστοί διατηρούν το φυσικό κοκκινωπό χρώμα τους.
Τώρα μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι το καλύτερο διατηρημένο ζώο της Εποχής των Παγετώνων που βρέθηκε ποτέ στον κόσμο. "

Ο Δρ. Γκριγκόρεφ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο TASS ότι το πτώμα είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
"Αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο για παλαιοντολογικά ευρήματα, καθώς τα περισσότερα ειναι με σοβαρές σωματικές παραμορφώσεις ή έντονα μουμιοποιημένα", δήλωσε .

"Οι τρίχες είναι άθικτες στο κεφάλι, τα πόδια και σε μέρος του σώματός του, η ουρά του και η χαίτη του είναι μαύρες, η συντήρηση των τριχών ειναι μια ευχάριστη από επιστημονική άποψης , αφού όλα τα προηγούμενα αρχαία άλογα βρέθηκαν χωρίς τρίχες.

Πώς πέθανε;
Αυτός είναι ο δεύτερος μήνας κοινής ερευνάς της ομάδας του πανεπιστημίου Yakutian και επιστημόνων από το ίδρυμα έρευνας Sooam Biotech της Νότιας Κορέας.

"Οι μελέτες μας έδειξαν ότι κατά τη στιγμή του θανάτου του ήταν ηλικίας μιας ή δύο εβδομάδων, οπότε μόλις γεννήθηκε.

Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις πολύ καλά διατηρημένων προϊστορικών ζωικών υπολειμμάτων, η αιτία θανάτου συνήθως ηταν ότι πνίγηκε σε λάσπη και στην συνεχεία πάγωσε, και τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής κατάπιε λάσπη που βρέθηκε μέσα στο γαστρεντερικό του σωλήνα ."

Το "μουλάρι" η άλογο των 42.000 χρόνων. Φωτογραφίες: Βορειοανατολικό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο

Η κλωνοποίηση ειδών από την εποχή των παγετώνων
Οι επιστήμονες έχουν ήδη αναφέρει ότι είναι "πεπεισμένοι για την επιτυχία" για εξαγωγή κυττάρων από αυτό το μουλάρι για να κλωνοποιήσουν το είδος,όπως αναφέρθηκε στο The Siberian Times.

Ο Michil Yakovlev του πανεπιστημίου, δήλωσε: "Ας ελπίσουμε ότι ο κόσμος σύντομα θα συναντήσει τον κλώνο του αρχαίου άλογου που έζησε πριν από 42.000 χρόνια".

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications