Συρία: Το Ισραήλ βομβάρδισε Χομς και Δαμασκό - Άμαχοι νεκροί και τραυματίες

Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον συριακών στρατιωτικών θέσεων στη Χομς και στα προάστια της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 21, μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ

Οσυριακός στρατός ανακοίνωσε ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν τους πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά αεροσκάφη που πέταγαν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων, ερωτηθείσα σχετικά με τις πληροφορίες που μετέδωσαν συριακά ΜΜΕ, περιορίστηκε να πει «δεν σχολιάζουμε τέτοια δημοσιεύματα».

Το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια μετέδωσε ότι τέσσερις άμαχοι, ανάμεσά τους ένα βρέφος, σκοτώθηκαν στη Σανάγια, νότια της Δαμασκού, εξαιτίας «της σιωνιστικής επίθεσης».

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, άλλοι 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επιδρομή. Κατά το πρακτορείο, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν αρκετούς από τους πυραύλους.

Τα τελευταία χρόνια οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες επιδρομές στη Συρία, που λέει πως είχαν στόχο θέσεις ή οχηματοπομπές του μεγάλου αντιπάλου του στην περιοχή, του Ιράν, και της ένοπλης πτέρυγας της σιιτικής παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που το Ισραήλ χαρακτηρίζει τη σοβαρότερη απειλή στα σύνορά του.

Δυνάμεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην ένοπλη σύρραξη στη Συρία. Η κυβέρνηση και οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διατείνονται ότι οι δυνάμεις αυτές προσπαθούν να μετατρέψουν τη Συρία σε νέο μέτωπο εναντίον του(!)

Τα ελληνόφωνα αδελφια τους στην Ελλαδα ειναι πίσω απο πολλές "έγκυρες πήγες" που διαβάζουν οι κοιμισμένοι και ψεκασμένοι όλες στην πρώτη θέση(όλες που λένε για ναζι και φασίστες ειναι είτε δίκες τους είτε δουλεύουν για αυτούς), και πίσω από δήθεν διαφορετικά κόμματα! τα ανεξάρτητα τα κυνηγούν, και οι μάζες τόσα χρονιά δεν έχουν καταλάβει τίποτα ακόμα και τώρα με το Internet,(ξεχωρίζει ακόμα και ο υποκριτικός τρόπος που γράφουν)! τα φίδια έχουν βγει πάνω στο σβέρκο τους και οι μάζες λένε για θεωρίες συνωμοσίας! ότι τα χρήσιμα δογματικά ork τους, και οι ίδιοι ειναι απλά "ιδεολογία" και λοιπες ηλιθιότητες που εχουν ποτίσει την μάζα από τα σχολειά ακόμα, από εκεί και πέρα τι λέμε?

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications