Τι προκαλεί τον σεισμό?  ο γήινος μανδύας, οι τεκτονικές πλάκες και η επίσημη θεωρία που έγινε κάνονας

Λόγο του προσφάτου σεισμού είπαμε να δούμε πως εξηγούν αυτό το φαινόμενο οι "ειδικοί" τώρα πως θεωρείτε ειδικός και μεγα επιστήμονας κάποιος όταν άπλα αναπαράγει ότι του έμαθαν; τελικά οι εξηγήσεις που δίνουν δεν πείθουν τουλάχιστον τους σκεπτόμενους.

Οι περισσότεροι λειτουργούν΄με βάση αυτά που τους έμαθες, επιβεβαιώθηκε και από πρόσφατη ψυχολογικής φύσεως ερευνά που έγινε εμού του ιδίου διότι αναπαράγουν ως δεδομένα πράγματα που δεν έχουν καν στοιχειώδες λογική στο Internet γιατί έτσι τους έμαθαν, και θεωρούνται μορφωμένοι με πτυχία ενώ το σωστό ειναι εκπαιδευόμενοι,και λειτουργούν ακριβώς όπως τα εκπαιδευμένα σκυλια(!) τέτοιους είδους άτομα ειναι ανίκανα να επινοήσουν κάτι πόσο δε να κάνουν εφευρέσεις, και άπλα υιοθετούν ότι τους έμαθαν, η χαρά των Οβριών,τι ισχυρίζονται λοιπόν για τους σεισμούς: Οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε το σεισμό επειδή κάνει τη γη να τρέμει.Τι είναι όμως αυτό που προκαλεί αυτό το “κούνημα”;

Πώς γεννιέται ένας σεισμός;
Ο.Α.Σ.Π.:Η λιθόσφαιρα δεν είναι ενιαία αλλά απαρτίζεται από ένα σύνολο μεγάλων και μικρότερων πλακών που ολισθαίνουν πάνω στο υποκείμενο παχύρρευστο μανδυακό υλικό (ασθενόσφαιρα) πραγματοποιώντας σχετικές μεταξύ τους κινήσεις. Οι πλάκες αυτές λέγονται λιθοσφαιρικές πλάκες. Τα αίτια κίνησής τους πιθανόν να είναι οι οριζόντιες εφαπτομενικές κινήσεις που ασκούνται στον πυθμένα τους από τα θερμικά ρεύματα μεταφοράς τα οποία δημιουργούνται στον ασθενοσφαιρικό μανδύα.

Η θεωρία που ερμηνεύει ικανοποιητικά το σύνολο των γεωλογικών και γεωφυσικών παρατηρήσεων, που σχετίζονται με την ενεργό τεκτονική δράση και κατά συνέπεια και με τη σεισμική δράση, είναι αυτή που περιγράφει την κίνηση των λιθοσφαιρικών πλακών.
Οι λιθοσφαιρικές πλάκες αλλού αποκλίνουν, αλλού συγκλίνουν και αλλού η μία κινείται παράλληλα - εφαπτομενικά σε σχέση με τη διπλανή της.

Στις περιοχές που αποκλίνουν οι λιθοσφαιρικές πλάκες -μεσοωκεάνιες ράχεις- θερμό ασθενοσφαιρικό υλικό βγαίνει στην επιφάνεια, ψύχεται, στερεοποιείται και οδηγεί έτσι στη δημιουργία νέας λιθόσφαιρας κατά μήκος των δύο πλευρών των ράχεων (π.χ. μεσοωκεάνια ράχη Ατλαντικού ωκεανού, απομάκρυνση Αμερικανικής - Αφρικανικής πλάκας).

Στις περιοχές που ολισθαίνουν οριζόντια η μία πλάκα σε σχέση με την άλλη, η κίνηση γίνεται κατά μήκος κατακόρυφων ρηγμάτων μετασχηματισμού. Στην περίπτωση της σύγκλισης των πλακών η πυκνότερη από τις δύο βυθίζεται κάτω από την άλλη μέχρις ότου λιώσει η πρώτη μέσα στο θερμό μανδυακό υλικό κι έτσι καταστρέφεται λιθοσφαιρικό υλικό.

Αποτέλεσμα της σχετικής κίνησης των λιθοσφαιρικών πλακών είναι η αργή παραμόρφωση των πετρωμάτων στις παρυφές τους. Για το λόγο αυτό, στα πετρώματα που βρίσκονται κοντά στις περιοχές αυτές συσσωρεύονται τεράστια ποσά δυναμικής ενέργειας (ενέργεια ελαστικής παραμόρφωσης πετρωμάτων), και αναπτύσσονται μεγάλες τάσεις που συνεχώς αυξάνουν.

Όταν οι τάσεις αυξηθούν τόσο πολύ, ώστε να υπερβούν το όριο αντοχής του λιθοσφαιρικού υλικού στο σημείο αυτό επέρχεται θραύση. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται απότομη σχετική κίνηση των δύο τμημάτων που έχουν προκύψει κατά μία επιφάνεια έως ότου ισορροπήσουν σε νέες θέσεις. Η επιφάνεια αυτή είναι το σεισμικό ρήγμα. Τη χρονική αυτή στιγμή γεννιέται ένας σεισμός.

Ο γήινος Μανδύας είναι ένα παχύ και ημίρρευστο στρώμα που βρίσκεται μεταξύ του γήινου εξωτερικού πυρήνα και του φλοιού (Crust). Μανδύα διαθέτουν και άλλοι πλανήτες. Ο μανδύας της γης βρίσκεται, χονδρικά, από το βάθος των 30 χλμ μέχρι τα 2.900 χλμ κάτω από την επιφάνεια της γης και καταλαμβάνει το 70% του όγκου της(!).

Mε άπλα λογία:
Λένε ότι οι τεκτονικές πλάκες επιπλέουν πάνω σε ένα ημίρρευστο στρώμα και έχει από 100 βαθμούς Κελσίου από την ανώτερη προς την κατώτερη μέχρι 4000 βαθμούς (!) ισχυρίζονται δηλαδή ότι οι πλάκες λιώνουν μονο εκεί που βυθίζονται η μια κάτω απο την άλλη, και οτι ο σεισμός προκαλείτε από την σύγκρουση των πλακών, αυτά για τίποτα παιδάκια σε σχόλες καλά ειναι ώστε μεγαλώνοντας να τους γίνει δεδομένο . Οι σοβιετικοί άνοιξαν τη βαθύτερη τρύπα στα 12.261! από την άλλη η ίδια η φύση του σεισμού το "τράνταγμα" δεν φαίνεται να προκαλείτε έτσι όπως λένε αυτοί, όπως και ήχος να φτάνει στην επιφάνεια από τόσο μεγάλο βάθος.

Συμπέρασμα: έχουν βγάλει μια θεωρία και την έχουν κάνει κανόνα για να αποκρύψουν άλλα, όπως την Δαρβινική θεωρία που την ανάσανε όλοι γιατί έτσι εκπαιδεύτηκαν οι "μορφωμένοι" μπεεε αρκεί που τους έμαθαν να γράφουν, οι δίκες τους θεωρίες γίνονται κάνονας,των άλλων ειναι "θεωρίες συνωμοσίας" μύθος κτλ. Και αν πάμε σε κούφια Γη πάμε σε άλλα μονοπάτια για λίγους. Μεταξύ άλλων υπάρχει και αυτό το φαινόμενο φώτα σεισμού:

Έχουν παρατηρηθεί πριν από την έναρξη ενός σεισμού, και μερικές φορές ακόμη και μετά το σεισμό, αυτές οι έντονες λάμψεις λευκού και μπλε φωτός εντοπίζονται σε μέρη με έντονες τεκτονικές διαταραχές. Τα σεισμικά φώτα έχουν διάρκεια ζωής που κυμαίνεται από λίγα δευτερόλεπτα έως περισσότερο από δέκα λεπτά. Καμιά εξήγηση για αυτό. Τροφή για σκέψη(για όσους σκέπτονται )....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications