Πολύ ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια  (vid)

Στο Σαν Μπερναρντίνο κτήρια και δρόμοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές - Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Λος Άντζελες, 320 χλμ μακριά - Δεν έχουν αναφερθεί θύματα

Μια πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη Νότια Καλιφόρνια, κοντά στην πόλη Ριτζκρεστ, που απέχει 320 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.

Ο σεισμός ήταν ρηχός, καθώς είχε βάθος μόλις 8,7 χιλιόμετρα. Καταγράφθηκε στις 10.33, τοπική ώρα και έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση, μέχρι και το Λος Άντζελες, ενώ ακολούθησαν πολλοί μικρότεροι μετασεισμοί.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού είναι αραιοκατοικημένη και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Εν τούτοις, οι αρχές στο Σαν Μπερναρντίνο αναφέρουν σοβαρά προβλήματα σε κτήρια και δρόμους.

Στο Λος Άντζελες όμως οι αρχές ανακοίνωσαν πως δεν έχουν αναφορές για ζημιές, ενώ το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι λειτουργεί κανονικά, καθώς οι διάδρομοι προσγείωσης - απογείωσης δεν επηρεάστηκαν.

Η Καλιφόρνια βρίσκεται πάνω στο αποκαλούμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού και οι σεισμοί αποτελούν συχνό φαινόμενο στην περιοχή.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications