Μεγάλη προσοχή-Μολυσμένες με εντερόκοκκους 16 παραλίες από τον Φλοίσβο ως το Καβούρι

Σύμφωνα με μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ που πραγματοποιήθηκαν στις 10/7/2019 από τα 27 δείγματα τα 16 βρέθηκαν μολυσμένα με E. Coli και εντερόκοκκους, σε ποσοστό 60%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, ο αυτοκαθαρισμός της θάλασσας στο Σαρωνικό είναι πολύ χαμηλός, ενώ οι λουόμενοι δεν προσέχουν την θάλασσα όσο θα έπρεπε. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα είναι σε σχέση με αυτά του Μαΐου είναι κατά 30% πιο επιβαρυμένα.

Οι εντερόκοκκοι («εντερικοί κόκκοι») είναι μικροοργανισμοί και συγκεκριμένα βακτήρια.

Χαρακτηρίζονται ως Gram θετικοί κόκκοι, δυνητικά αναερόβιοι και καταλάση αρνητικοί. Στο μικροσκόπιο φαίνονται ως διπλόκοκκοι ή κοντές αλυσίδες. Κάποια είδη συμπεριλαμβάνονται στην φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου ενώ άλλα είδη, εάν βρεθούν στον ανθρώπινο οργανισμό, προκαλούν παθογένεια.

E-COLI

H Escherichia coli (E. coli) αποτελεί μια μεγάλη οικογένεια βακτηρίων, ορισμένα από τα οποία δεν είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, ενώ αντίθετα κάποια άλλα μπορούν να προκαλέσουν έως και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα παθογόνα στελέχη της E. coli προκαλούν διάρροια, ουρολοιμώξεις, αναπνευστικά προβλήματα, πνευμονία κ.α..

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications