Άγνωστης προέλευσης ιπτάμενο αντικείμενο κατέπεσε βόρεια της Λευκωσίας

Συντριβή άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Λευκωσίας

Συναγερμός σήμανε στις αρχές του Ψευδοκράτους, όταν άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο κατέπεσε στο έδαφος, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Λευκωσίας.

Απροσδιόριστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο, το οποίο φέρεται να ήταν είτε αεροσκάφος είτε πύραυλος, κατέπεσε περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Λευκωσίας, στην περιοχή των Κατεχομένων.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τους αξιωματούχους του «Ψευδοκράτους» να διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός στο έδαφος.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, φέρεται να συνέδεσε το συμβάν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην εμπόλεμη Συρία.

«Είναι προφανές πως δεν πρόκειται για κάτι που προέρχεται από το δικό μας έδαφος. Είναι μάλλον κάτι που συνδέεται με τον πόλεμο στην περιοχή και κατέπεσε στο έδαφός μας» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, τις οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, στο σημείο της συντριβής έχουν σπεύσει ειδικοί εμπειρογνώμονες προκειμένου να εξετάσουν όλα τα διαθέσιμα ευρήματα.

«Τα πρώτα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη, ήταν είτε αεροσκάφος που μετέφερε εκρηκτικά, ή κάποιο εκρηκτικό (σ.σ. πύραυλος). Οι ετικέτες και άλλα στοιχεία στα συντρίμμια θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε τι ακριβώς συνέβη σύντομα» ανέφερε ο «υπουργός Εσωτερικών» του Ψευδοκράτους, Κουντρέτ Εζερσάι.

Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «sigmalive.com», το άγνωστο αντικείμενο φέρεται να αποτελεί ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικό πύραυλο, τύπου S-200.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την εμπόλεμη Συρία, όπου νωρίτερα, μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις του συριακού στρατού στις πόλεις Χομς και Δαμασκό.

 

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications