Φρίκη σε τσίρκο: Τίγρεις «έφαγαν» τον εκπαιδευτή τους λίγο πριν από την παράσταση

Ο θηριοδαμαστής Έτορε Βέμπερ δούλευε την Πέμπτη (04/07), τις τελευταίες λεπτομέρειες στο νούμερο που επρόκειτο να παρουσιάσει μία ώρα αργότερα στο τσίρκο Μαρίνα Μόντι, όταν ξαφνικά του επιτέθηκαν οι τέσσερις τίγρεις, τις οποίες εκπαίδευε εκείνη τη στιγμή.

Την αρχή έκανε η μία τίγρης και στη συνέχεια ακολούθησαν και οι άλλες τρεις, που κυριολεκτικά κατασπάραξαν τον 61χρονο άνδρα.

Τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.

Το επεισόδιο συνέβη χθες, Πέμπτη (04/07), στις επτά τοπική ώρα, στο Τριτζάνο, σε μικρή απόσταση από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου το τσίρκο έδινε παραστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο σημείο έφτασε αμέσως η Αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας.

Όπως έγινε γνωστό από μαρτυρίες, μία ώρα πριν την έναρξη του θεάματος ο θηριοδαμαστής θέλησε να εκπαιδεύσει τα ζώα του και να τελειοποιήσει το νούμερό του, λίγο πριν την έξοδό του στη σκηνή. Μία διαδικασία που συνήθιζε ο έμπειρος και επιτήδειος θηριοδαμαστής.

Ξαφνικά, όμως, η μία τίγρης εξαγριώθηκε και κινήθηκε εναντίον του, με τον θηριοδαμαστή να προσπαθεί να διαφύγει, χωρίς επιτυχία γιατί τότε έσπευσαν τα άλλα τρία αγρίμια να του επιτεθούν. Ο Βέμπερ δεν κατόρθωσε να απελευθερωθεί και να βγει από το κλουβί, με αποτέλεσμα οι τίγρεις να τον καταβάλουν.

Τα λεπτά που επακολούθησαν ήταν ατέλειωτα, με το προσωπικό του τσίρκου να προσπαθεί να σώσει το θύμα, χρησιμοποιώντας έως και τους πυροσβεστήρες.

Την ίδια στιγμή κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες, όταν, όμως, έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά.

Ο κόσμος του τσίρκου συγκλονίστηκε με την είδηση και πολλοί δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν αυτό που συνέβη σε έναν έμπειρο θηριοδαμαστή.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications