Φρίκη στη Χαλκίδα: Ξιφίας πετροβολήθηκε μέχρι θανάτου από λουόμενους (video)

Ένας ξιφίας εντοπίστηκε από λουόμενους στην πλαζ Αστέρια της Χαλκίδας προκαλώντας αναστάτωση και πανικό, καθώς πολλοί πίστεψαν ότι είναι καρχαρίας.

Ξιφίας βγήκε στα ρηχά, στην Εύβοια, βασανίστηκε και, σύμφωνα με καταγγελίες, σκοτώθηκε από λουόμενους στην πολυσύχναστη πλαζ «Αστέρια».

Τη Δευτέρα, το ψάρι βγήκε στα ρηχά συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των λουόμενων. Όπως φαίνεται στο βίντεο , ορισμένοι εξ’ αυτών άρχισαν να κυνηγούν το τρομαγμένο ψάρι και να του πετούν αντικείμενα, εγκλωβίζοντας το. Ένας από αυτούς μάλιστα, φαίνεται ακόμα και να πιάνει, για λίγο, το μεγάλο ψάρι από την ουρά του. Οι εικόνες έχουν προκαλέσει οργή στα social media.

Σύμφωνα με καταγγελίες που αναρτήθηκαν στο Facebook, στην αρχή επικράτησε πανικός αφού ορισμένοι από τους λουόμενους φώναζαν ότι πρόκειται για καρχαρία. Αρκετοί βγήκαν έντρομοι στη στεριά αλλά λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν ακίνδυνο ξιφία και κάποιοι το κυνήγησαν. Όπως μαρτυρούν δύο γυναίκες, κάποιοι από το πλήθος τελικά σκότωσαν το άτυχο ψάρι, που βγήκε πολύ κοντά στη στεριά.

Το γραφείο Αλιείας του Λιμενικού στην Εύβοια, επιβεβαίωσε ότι το ψάρι βρέθηκε νεκρό στην παραλία και μεταφέρθηκε στην ιχθυόσκαλα, όπου φυλάχτηκε μέχρι να το επιθεωρήσουν οι κτηνίατροι. Ωστόσο η ίδια πηγή δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει κατά πόσο το ψάρι θανατώθηκε ή πέθανε από φυσικά αίτια.

Οι κτηνίατροι που εξέτασαν πάντως το ψάρι, εντόπισαν αλλοιώσεις και μάλιστα έκριναν πως είναι ακατάλληλο για κατανάλωση, οπότε δεν δωρήθηκε σε κάποιο ευαγές ίδρυμα. Την επόμενη μέρα το ψάρι καταστράφηκε σε ειδικές εγκαταστάσεις.

Ο άτυχος ξιφίας μάλλον αρχικά θεώρησε ότι οι άνθρωποι θα ήταν φιλικοί και θα τον βοηθούσαν να βρει τον δρόμο του .

Δείτε το σχετικό βίντεο

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications