Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή- «Της έταξαν καριέρα μοντέλου»

Στις δικαστικές αίθουσες φτάνει σήμερα η υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή, 2,5 χρόνια μετά το θάνατό της.

Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών, θα καθίσουν στο εδώλιο τρεις νεαροί οι οποίοι φαίνεται πως έγιναν η αρχή του τέλους για την άτυχη φοιτήτρια. Είναι αυτοί που κατηγορούνται ότι διακίνησαν μέσω διαδικτύου τις άσεμνες φωτογραφίες της 22χρονης.

«Ο ερασιτέχνης φωτογράφος έτσι πως τον αποκαλούν και θα τον αποκαλώ κι εγώ πάντα μια ζωή, είναι η αρχή και το τέλος της Γαλήνης μου. Έτσι ξεκίνησε όλη η ιστορία, από εκεί ξεκίνησε και κατέληξε εκεί που ήταν να καταλήξει. Είναι η αρχή και το τέλος αυτό θα το φωνάζω μια ζωή.

Δεν σεβάστηκαν τίποτα πραγματικά. Δεν σεβάστηκαν ένα κορίτσι, μια ψυχή, πάνω από όλα έναν άνθρωπο», ξεσπά η μητέρα της Λίνας, Σταυρούλα Τομπάζη.

Από έναν ερασιτέχνη φωτογράφο ξεκίνησαν όλα. Έταξε καριέρα μοντέλου στη Λίνα. Στα λόγια. Διότι κυκλοφόρησε το υλικό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το έστειλε και τους δύο φίλους του. Και οι 3 κατηγορούνται για παραβίαση του νόμου προσωπικών δεδομένων.

«Αν όντως έχουν κάνει κάτι και αν όντως είναι ένοχοι δεν πρέπει να τιμωρηθούν με την ανάλογη τιμωρία που πρέπει; Λογικό ναι, γιατί ποτέ δεν σταματούν.

Κάποια άλλη κοπέλα ίσως να έχει την τύχη της δικής μου της Γαλήνης και αυτό δεν θα το ήθελα, αυτό είναι ένα μήνυμα προς άλλα παιδιά έτσι. Και σε αυτά τα παιδιά που θέλουν να κάνουν κακό. Όχι δεν τους φταίει κανένας. Πραγματικά» τονίζει η κ. Τομπάζη, που βρίσκεται στα δικαστήρια…

«Ευελπιστώ να δικαιωθεί κάποια στιγμή η ψυχή της»

Ο ηλεκτρονικός ροζ διασυρμός που δέχτηκε η 22χρονη αποκαλύφθηκε μετά το θάνατό της. Όταν πήδηξε στο κενό από την ταράτσα της φοιτητικής εστίας που έμενε στη Θεσσαλονίκη. Αν και αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως αυτοκτονία η οικογένειά της από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για ανθρωποκτονία με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, κάποιους που ήθελαν να της κλείσουν το στόμα.

«Περιμέναμε πάρα πολύ καιρό, πέρασαν 2,5 χρόνια, τελικά μετά από 2,5 χρόνια είδαμε λίγο φως στον ορίζοντα, περιμέναμε πώς και πώς να γίνει αυτό το δικαστήριο. Δεν περιμένω κάτι το τρελό, κάτι το παρανοϊκό, απλά θα είμαι με το Γιατί.

Πάντα θα είναι το Γιατί. Αλλά πιστεύω στη δικαιοσύνη και ευελπιστώ έστω και λίγο αργά θα πάρει μία μικρή δικαίωση η ψυχή της Γαλήνης», καταλήγει η κ. Τομπάζη.

Οι γονείς και τα αδέρφια της 22χρονης καθώς και δύο συμφοιτήτριά της θα παραστούν στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications