Τα πιο εμπνευσμένα  ρομπότ που έχουν κατασκευαστεί έως σήμερα

Και ενώ το Ινστιτούτο Ρομποτικής της Οξφόρδης προετοιμάζεται για την έκθεση με εικαστικά έργα που δημιούργησε ένα ρομπότ, είναι μάλλον η πιο κατάλληλη στιγμή να παρουσιάσουμε τις πιο εμπνευσμένες απόπειρες που έχουν γίνει ποτέ έως τώρα στον τομέα της ρομποτικής.

Ai-Da
Το εν λόγω ρομπότ — ζωγράφος πήρε το όνομά του από την μαθηματικό Άντα Λάβλεϊς. Με το ρομποτικό της χέρι μπορεί να χειριστεί με δεξιοτεχνία το μολύβι και να ζωγραφίσει ό,τι βλέπει από την κάμερα που βρίσκεται στο μάτι της.

«Ως ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης για τα έργα της χρησιμοποιεί μεθοδολογία και αλγόριθμους Τεχνητής Νοημοσύνης», δήλως ο Άινταν Μέλερ ιδιοκτήτης της γκαλερί όπου θα γίνει η έκθεση.

«Το έργο μάς οδηγεί να σκεφτούμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και θέματα τεχνολογίας αλλά και την κατάχρηση που υπάρχει σήμερα στον κόσμο».
Η έκθεση της Ai-Da ονομάζεται «Επισφαλές μέλλον» θα φιλοξενηθεί στην Barn Gallery στις ΗΠΑ από τις 12 Ιουνίου.

Πάντως, στο παρελθόν, η όποια τέχνη είχε δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη αποδείχθηκε τελικά εφιάλτης…

Sophia
Πρωτοπόρα όσον αφορά τα δικαιώματα των ρομπότ, η Σοφία έγινε γνωστή το 2017 ως το πρώτο ανδροειδές το οποίο έλαβε ιθαγένεια.Επιπρόσθετα, η Σοφία αποκάλυψε ορισμένες — πραγματικά εκπληκτικές — προσωπικές της φιλοδοξίες, όπως το ότι μια μέρα θα ήθελε να κάνει οικογένεια, να έχει τη δική της δουλειά και ίσως να αναπτύξει ανθρώπινα συναισθήματα. Η Σοφία έγινε γρήγορα ευρέως γνωστή και παραμένει στο προσκήνιο.

Actroid
Η Actroid εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2003 και σε αυτά τα 16 χρόνια, έχει αναβαθμιστεί πολλές φορές τόσο στην εμφάνιση του προσώπου της όσο και στο λογισμικό της με στόχο να γίνεται όλο και εξυπνότερη και πιο ρεαλιστική. Επίσης, έχει έξυπνους αισθητήρες και ενεργοποιητές που της επιτρέπουν να ανταποκρίνεται στην αφή, καθώς και ειδικούς κινητήρες που την κάνουν να μοιάζει πως αναπνέει, μια πραγματικά εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

Arya
Αν και δεν είναι ευκίνητη και ντελικάτη σαν άλλα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, (δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πήρε το όνομά της από το Game of Thrones), η Άρια είναι πρωτοπόρα στα ρομποτικά αθλήματα και εντυπωσίασε με τις δεξιότητές της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης RoboCup 2017 στην Ιαπωνία.

Δημιουργήθηκε από ομάδα του γαλλικού Πανεπιστημίου του Μπορντό και κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα με το συντριπτικό σκορ 4-0. Έχουν γίνει άλματα (κυριολεκτικά όμως!) στην αθλητική ρομποτική και η Άρια είναι από τους πρωτοπόρους σε αυτό τον τομέα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications