Σαμάνος Αιωρείται στον Αέρα Μπροστά σε Τηλεοπτικό Συνεργείο

Όσο και να θέλουμε να πιστέψουμε να πιστέψουμε κάποια πράγματα, η κοινή λογική που έχουμε διδαχτεί μας εμποδίζει να δεχτούμε μία εναλλακτική πραγματικότητα.

Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να πετάει;

Μόνο στα όνειρα και στις ταινίες, θα μπορούσε να είναι η σωστότερη απάντηση. Αλλά…

Αν η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική;

Αυτή την διαφορετική πραγματικότητα κινηματογράφησε συνεργείο τον Οβάκου, έναν Αφρικανό Σαμάνο, ο οποίος μέσα σε έναν κύκλο φωτιάς και με ένα ειδικό τελετουργικό καταφέρνει να σηκωθεί από το έδαφος και να αιωρείται στον αέρα για μερικά λεπτά.

Στο βίντεο που ακολουθεί με ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι όλο αυτό που θα δείτε είναι αληθινό, καθώς το συνεργείο και οι κάμεραμαν δεν βλέπουν και δεν διακρίνουν υποστηρίγματα, σχοινιά ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να αποδείξει ότι πρόκειται για απάτη.

Τι είναι ο Σαμανισμός;
Ο Σαμανισμός είναι η παλαιότερη πνευματική πρακτική. Η προέλευση του όρου πιστεύεται, ότι έχει ρίζες που ξεπερνούν τις δύο χιλιετίες και η λέξη πιθανόν προέρχεται από τη φυλή του Tungus της Σιβηρίας. Σημαίνει άμεσα «πνευματικός θεραπευτής» ή «αυτός που βλέπει στο σκοτάδι».

Ο Σαμάνος συχνά ταυτίζεται με ένα ιερό ζώο-οδηγητή του, του οποίου τις ιδιότητες αποκτά, με συναρπαστικότερη όλων «το μαγικό πέταγμα», η αιώρηση του πνεύματος συνήθως μέσα από το τοτέμ ενός πτηνού.

Σύμφωνα με την σαμανιστική παράδοση κάποτε όλοι οι άνθρωποι είχαν την ικανότατα να πετούν, οι θεοί όμως λόγω της ανηθικότητας των ανθρώπων τους το απαγόρεψαν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications