H Ελλάδα παρέλαβε και επίσημα τα 80 σαραβαλάκια ελικόπτερα από τις ΗΠΑ

Σημαντικότατη ενίσχυση του υλικού τους έλαβε σήμερα η Αεροπορία Στρατού από τις ΗΠΑ παραλαμβάνοντας με επίσημη τελετή στο Στεφανοβίκειο του Βόλου 70 ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επίθεσης OH-58D «Kiowa Warrior» και 10 βαρέα μεταγωγικά ελικόπτερα CH-47 «Chinook».

Στην τελετή παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Ο έλληνας υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων πως:

«Η παραλαβή των εν λόγω ελικοπτέρων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των υπογραφεισών διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας και ΗΠΑ για την παραχώρηση αμυντικού υλικού, αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού αλλά και τις αμυντικές δυνατότητες σε διακλαδικό επίπεδο.

Η επιχειρησιακή αξιοποίησή τους θα συμβάλλει στους τομείς της επιτήρησης και αναγνώρισης καθώς και στην αύξηση της ευελιξίας και της μεταφορικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δυνατότητες των ελικοπτέρων, πέραν της αμιγούς επιχειρησιακής τους αξίας, θα ενισχύσουν και το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, στο έργο της αεροπυρόσβεσης, των αεροδιακομιδών και της εναέριας επιτήρησης κατά την αντιπυρική περίοδο».

Χάρες και πανηγύρια και λοιπές επίσημες ηλιθιότητες, σαν ο μπαμπάς (ΝΑΤΟ) να έδωσε καραμέλες στα παιδάκια,και τι να το κάνεις το στρατό όταν η Ελλάδα ειναι αποικία της Βρετανίας και των ελληνόφωνων συμμοριτών? αν τους πει το ΝΑΤΟ να πάνε να σφάξουν σε μια άλλη χώρα θα πάνε για την πατρίδα και καλά και την "παγκόσμια ειρήνη" όπως κάνουν στην Αμερική ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications