Οι Πρώτες Επίσημες Διαψεύσεις των Ιπτάμενων Δίσκων.

Στις 4 Απριλίου του 1950, σύμφωνα με πληροφορίες που κατέφταναν από το Key West των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο 33ος Πρόεδρος Harry Truman δήλωσε ότι δε γνώριζε τίποτα για την ύπαρξη οποιουδήποτε τύπου ιπτάμενου δίσκου εξωγήινης προέλευσης, αλλά ούτε και για ιπτάμενο δίσκο κατασκευασμένο στη χώρα του ή και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, παρά τις συνεχόμενες θεάσεις σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Άλλωστε, με σκωπτικό ύφος, ο Υπουργός Άμυνας Louis Johnson ανέφερε χαριτολογώντας ότι θα ήταν ευτυχής εάν η Κυβέρνησή του διέθετε μερικά σμήνη ιπτάμενων δίσκων για την ενίσχυση της Αμερικανικής Αεροπορίας, αλλά πρόσθεσε ότι ήταν ικανοποιημένος που δεν υπήρχαν τέτοιου είδους πτητικές μηχανές.

Οι παραπάνω διαψεύσεις πραγματοποιήθηκαν από τα πλέον επίσημα χείλη, κατόπιν σχετικών πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν σε αμερικανικό περιοδικό, το οποίο ισχυριζόταν ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι ήταν όπλο του Αμερικανικού Ναυτικού, που δημιουργήθηκε πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έκτοτε βελτιωνόταν διαρκώς με άκρα μυστικότητα.

Εν τω μεταξύ, αγγελλόταν από το Λονδίνο ότι το Βρετανικό Υπουργείο της Αεροπορίας είχε λάβει πληθώρα τηλεφωνημάτων από διαφορετικά σημεία της χώρας, τα οποία έκαναν λόγο για μυστηριώδεις εμφανίσεις Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων. Εκείνο που ξεχώρισε ήταν η θέαση μιας κατάφωτης σφαίρας πάνω από τη Μάγχη, η οποία κατευθυνόταν προς το Παρίσι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά, όπου ιπτάμενοι δίσκοι έγιναν ορατοί πάνω από την Αγγλία. Οι εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων και οι επίσημες διαψεύσεις της ύπαρξής τους ήταν ένα περίεργο «παιχνίδι» που παιζόταν τη δεκαετία του 1950, μπερδεύοντας και αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο, ο οποίος διψούσε να μάθει την αλήθεια.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 05/04/1950…

strangepress

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications