«Με πατημένο γκάζι έφερνε τούμπες» – Μαρτυρίες από το φοβερό τροχαίο στο Ναύπλιο

Τρομαγμένοι οι οδηγοί των υπόλοιπων αυτοκινήτων είδαν να έρχεται καταπάνω τους σαν βολίδα το όχημα με τις δύο γυναίκες που προκάλεσε το μεγάλο τροχαίο ατύχημα το απόγευμα της Κυριακής στην είσοδο του Ναυπλίου.

«Το μόνο που πρόλαβα να δω ήταν ένα μαύρο αυτοκίνητο και καπνό με πολύ μεγάλη ταχύτητα να έρχεται καταπάνω μου», λέει η γυναίκα του πρώτου αυτοκινήτου που χτυπήθηκε.

«Το αυτοκίνητο ερχόταν στον αέρα με κατεύθυνση προς το Ναύπλιο. Χτύπησε στο προπορευόμενο. Εμείς πηγαίναμε προς το Άργος. Το άκρο του αυτοκινήτου, μου διέλυσε όλη την αριστερή πλευρά», τονίζει ο οδηγός ενός ακόμα αυτοκινήτου που χτυπήθηκε από το «ιπτάμενο» αυτοκίνητο.

Ένας ακόμα αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε το τροχαίο: «Από το «Αλεύρι – Ζάχαρη» άρχισε να χτυπά αμάξια και μετά πρέπει να πάτησε γκάζι απότομα. Με πατημένο γκάζι έφερνε τούμπες προς τα εδώ».

Τρελή πορεία
Για πολλή ώρα πυροσβέστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τις δύο γυναίκες οδηγούς του «ιπτάμενου» αυτοκινήτου, που κατέληξε στα φανάρια της Χαριλάου Τρικούπη, ξεκινώντας την ξέφρενη πορεία του από την διασταύρωση της οδού Άργους με την Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αφού χτύπησε το πρώτο αυτοκίνητο άρχισε την τρελή του πορεία χτυπώντας άλλα δύο στο ύψος της οδού Καλαμάτας.
Παρόλα αυτά η πορεία του δεν ανακόπτεται και συνεχίζει φέροντας τούμπες και εκσφενδονίζοντας σίδερα, τροχούς, κιβώτιο ταχυτήτων και προφυλακτήρες σε όλο το μήκος για να καταλήξει αναποδογυρισμένο λίγα μέτρα προς τα φανάρια.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι ότι το ένα ημιαξόνιο βρέθηκε στην πλευρά που είναι το ανθοπωλείο ΕΔΕΜ, έχοντας χτυπήσει ένα τζιπ.

Τροχοί και ζάντες βρέθηκαν στην απέναντι πλευρά πάνω στο πεζοδρόμιο. Ολόκληρο το κιβώτιο ταχυτήτων βρέθηκε στην άκρη του δρόμου απέναντι από το πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ. Άλλα αντικείμενα πετάγονταν σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρα, όση και η απόσταση που διένυσε το αυτοκίνητο με τις δύο γυναίκες.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Τις πρώτες στιγμές κανείς δεν ήξερε τί ακριβώς έχει συμβεί. Ο θόρυβος από τις πολλαπλές συγκρούσεις έβγαλε το κόσμο από τα σπίτια του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications