«Καμίνι» η Ευρώπη: Συναγερμός για το κύμα καύσωνα

Πρωτοφανές σε διάρκεια και ένταση, κύμα ζέστης σαρώνει την Ευρώπη – «Σπάνε τα θερμόμετρα»

Στη Γαλλία, ο υδράργυρος ανέβηκε έως τους 31,3 βαθμούς Κελσίου στο Παρίσι χθες το απόγευμα. Τα θερμόμετρα έδειξαν 37 βαθμούς στο Καρπεντράς (νότια) και η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω άνοδο σήμερα, καθώς 35-40 βαθμοί Κελσίου αναμένονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Σήμερα Τετάρτη, τοπικά, ο υδράργυρος θα αγγίξει, για παράδειγμα, τους 41-42 βαθμούς Κελσίου στο Κλερμόν Φεράν (κεντρικά), προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας.

Στο Βέλγιο, οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για «υψηλές θερμοκρασίες» με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι τα θερμότερα θα δείξουν έως 34-35 βαθμούς Κελσίου από σήμερα, σύμφωνα με το βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας.

Η Γερμανία ενδέχεται να γνωρίσει επίσης, στα μέσα της εβδομάδας, θερμοκρασίες από τις υψηλότερες που έχουν ποτέ καταγραφεί τα τελευταία 70 και πλέον χρόνια, με το ρεκόρ για τον μήνα Ιούνιο να έχει σημειωθεί το 1947, με 38,2 βαθμούς κελσίου στη Φρανκφούρτη.

Στην Αυστρία, οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, σε σχέση με τη χρήση των κλιματιστικών στα σπίτια.

Στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να ανέλθουν την Παρασκευή στους 45 βαθμούς κελσίου στη Τζιρόνα (Καταλονία) ή τους 44 το Σάββατο και την Κυριακή στη Σαραγόσα (Αραγωνία).

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για πολλούς πολίτες, όμως ειδικά για τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς ή τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, όπως και για τα μικρά παιδιά», τόνισε ο Νταβρόν Μουκχαμαντίεβ, ο συντονιστής υγείας για την Ευρώπη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications